Najnovije vesti

NCR GRADI NAJSAVREMENIJI TEHNOLOŠKI KAMPUS U BEOGRADU Predsednik Vučić: Ovim projektom vraćamo osmehe građanima Srbije, gradimo bolju budućnost
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

veliki projekat

NCR GRADI NAJSAVREMENIJI TEHNOLOŠKI KAMPUS U BEOGRADU Predsednik Vučić: Ovim projektom vraćamo osmehe građanima Srbije, gradimo bolju budućnost

Biznis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas početku radova na izgradnji najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa na Novom Beogradu.

 

Predsednik Srbije zahvalio je na divnom danu i što uprkos kiši donose osmehe za zaposlene i nove zaposlene u ovom kampusu. 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Ovim projektom vraćamo osmehe i građanima Srbije. Mi ovim učestvujemo u izgradnji bolje budućnosti. Srbiji danas treba pamet i nove tehnologije. Ovde će više hiljada ovde učiti i stvarati i što više razvijamo svoju pamet to će nam i budućnost biti bolja. Zbog toga NCR zato važan, uči nas da smo sposobni za velika dela i da nema cilja i zadataka koji se ne mogu uraditi", rekao je Vučić.

 

Ova kompanija je dokaz da odnosi Amerike i Srbije mogu da budu još bolji, mali smo mi da menjamo budućnost Amerike, ali možemo da doprinesemo da barem bude malo uspešnija, rekao je predsednik.

 

foto: Printscreen

 

On je rekao da  Srbija želi da ulaže u svoju pamet i da sa kompanijama poput NCR rade na razvoju. 

 

"Nije bilo lako dovesti NCR u Srbiju: Tačno je da ova saradnja donosi bolje, sadržajnije odnose sa SAD, želimo još više američkih kompanija i ja sam zahvalan svima u NCR koji su zaposlili naše ljude i tek će ih zaposliti. Želim da zahvalim i svom timu ali i mladim ljudima koji rade u NCR koji su pokazali da Srbija može da se takmiči sa drugim državama u svetu", rekao je on i dodao da je Srbija pomogla ovaj projekat sa 14 miliona evra.

 

Ovde će raditi 4.000 ili 5.000 ljudi dnevno i stvarati uslove za bolju budućnost naše zemlje, naglasio je Vučić.

 

Inače, radovi počinju u Bloku 42 u Bulevaru Milutina Milankovića, navedeno je u saopštenju.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Kako je najavila ta kompanija, prisustvovaće i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, predsednik i CEO korporacije NCR Majkl Hejford, COO korporacije NCR Oven Salivan (Owen Sullivan), viši potpredsednik za korporativni marketing, komunikacije i eksterne poslove korporacije NCR Marija Živanović-Smith i generalni direktor kompanije NCR za Srbiju i direktor za marketing i spoljne poslove za Evropu, Bliski istok i Afriku Stefan Lazarević.

 

Vrednost investicije u izgradnju najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa je oko 90 miliona dolara. Zgrada kampusa će zauzimati površinu od oko 30.000 metara kvadratnih i imaće dva sprata ispod zemlje za parking, prizemlje u kome će se nalaziti maloprodajni i ugostiteljski objekti i još sedam spratova najsavremenijeg poslovnog prostora.

 

Kako je ranije objavljeno, kampus NCR će se nalaziti uz Železničku stanicu Novi Beograd. To je drugi kampus koji amrički NCR podiže negde u svetu, a prvi je izgrađen u Atlanti.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...