NCR GRADI NAJSAVREMENIJI TEHNOLOŠKI KAMPUS U BEOGRADU Predsednik Vučić: Ovim projektom vraćamo osmehe građanima Srbije, gradimo bolju budućnost
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

veliki projekat

NCR GRADI NAJSAVREMENIJI TEHNOLOŠKI KAMPUS U BEOGRADU Predsednik Vučić: Ovim projektom vraćamo osmehe građanima Srbije, gradimo bolju budućnost

InfoBiz -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas početku radova na izgradnji najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa na Novom Beogradu.

Predsednik Srbije zahvalio je na divnom danu i što uprkos kiši donose osmehe za zaposlene i nove zaposlene u ovom kampusu.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Ovim projektom vraćamo osmehe i građanima Srbije. Mi ovim učestvujemo u izgradnji bolje budućnosti. Srbiji danas treba pamet i nove tehnologije. Ovde će više hiljada ovde učiti i stvarati i što više razvijamo svoju pamet to će nam i budućnost biti bolja. Zbog toga NCR zato važan, uči nas da smo sposobni za velika dela i da nema cilja i zadataka koji se ne mogu uraditi", rekao je Vučić.

Ova kompanija je dokaz da odnosi Amerike i Srbije mogu da budu još bolji, mali smo mi da menjamo budućnost Amerike, ali možemo da doprinesemo da barem bude malo uspešnija, rekao je predsednik.

foto: Printscreen

On je rekao da Srbija želi da ulaže u svoju pamet i da sa kompanijama poput NCR rade na razvoju.

"Nije bilo lako dovesti NCR u Srbiju: Tačno je da ova saradnja donosi bolje, sadržajnije odnose sa SAD, želimo još više američkih kompanija i ja sam zahvalan svima u NCR koji su zaposlili naše ljude i tek će ih zaposliti. Želim da zahvalim i svom timu ali i mladim ljudima koji rade u NCR koji su pokazali da Srbija može da se takmiči sa drugim državama u svetu", rekao je on i dodao da je Srbija pomogla ovaj projekat sa 14 miliona evra.

Ovde će raditi 4.000 ili 5.000 ljudi dnevno i stvarati uslove za bolju budućnost naše zemlje, naglasio je Vučić.

Inače, radovi počinju u Bloku 42 u Bulevaru Milutina Milankovića, navedeno je u saopštenju.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako je najavila ta kompanija, prisustvovaće i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, predsednik i CEO korporacije NCR Majkl Hejford, COO korporacije NCR Oven Salivan (Owen Sullivan), viši potpredsednik za korporativni marketing, komunikacije i eksterne poslove korporacije NCR Marija Živanović-Smith i generalni direktor kompanije NCR za Srbiju i direktor za marketing i spoljne poslove za Evropu, Bliski istok i Afriku Stefan Lazarević.

Vrednost investicije u izgradnju najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa je oko 90 miliona dolara. Zgrada kampusa će zauzimati površinu od oko 30.000 metara kvadratnih i imaće dva sprata ispod zemlje za parking, prizemlje u kome će se nalaziti maloprodajni i ugostiteljski objekti i još sedam spratova najsavremenijeg poslovnog prostora.

Kako je ranije objavljeno, kampus NCR će se nalaziti uz Železničku stanicu Novi Beograd. To je drugi kampus koji amrički NCR podiže negde u svetu, a prvi je izgrađen u Atlanti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track