Najnovije vesti

VUČIĆ OTKRIO KO ĆE BITI NA OTVARANJU KORIDORA 10: Grdelica izgleda veličanstveno, kada radite marljivo rezultati sve govore
Foto: Marina Lopičić

najteža deonica

VUČIĆ OTKRIO KO ĆE BITI NA OTVARANJU KORIDORA 10: Grdelica izgleda veličanstveno, kada radite marljivo rezultati sve govore

Biznis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sutrašnjem otvaranju južnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju prisustvovati i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

"Mislim da je dolazak Zaeva važna vest i govori o značaju Koridora 10", rekao je predsednik za RTS, i dodao da će se od Beograda do Severne Makedonije sada stizati za tri sata.

On je podsetio da je deonici autoputa kroz Grdeličku klisuru od 26,3 kilometra, prethodilo otvaranje deonica od Grabovnice do Grdelice od 5,6 kilometara, zatim Vladičin Han - Vranje od 28 kilometara, Levosoje - Srpska kuća od 10 kilometara.

"To su su bile najteže deonice. To sada izgleda tako veličanstveno, ali kada radite vredno i marljivo, rezultati govore o svemu", naglasio je Vučić.

Danas počinju radovi i na deonici Preljina- Požega na Koridoru 11 i na toj deonici će biti izgrađen najveći tunel kod mesta Laz, na planini Jelici, od 2,7 kilometara.

"Sada nam je Manajle najveći tunel, veličanstveno izgleda. Tu su nam prijatelji iz Bugarske na razbijanju planine. Sada idemo na planinu Jelicu i tamo na mestu Laz gde će tunel biti dugačan 2,7 kilometara. Kinezi će to da rade, kompanija CRBC, koji rade na trasi Surčin - Obrenovac, ne kasni ni dana", istakao je predsednik.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...