HAJ LIJANG SUN: Da Koridor 11 postane put saradnje Srbije i Kine
Foto: Printscreen

put ka boljoj budućnosti

HAJ LIJANG SUN: Da Koridor 11 postane put saradnje Srbije i Kine

InfoBiz -

Predsednik kineske kompanije CCCC, koja izvodi radove na deonici puta na Koridoru 11, Haj Lijang Sun rekao je danas da je njihova želja da autoput E-763 postane put saradnje dve zemlje, put srpskog ekonomskog razvoja, prosperiteta i put ka boljoj budućnosti.

"Želimo da iskoristimo sve svoje prednosti i potencijale i napravimo najbolju organizaciju, obezbedimo najbolje planove i efikasno, i na naučnom principu utemeljeno, upravljanje projektom, da strogo ispoštujemo ugovorne obaveze i u planiranom roku uz najviši kvalitet radova završimo ovaj projekat", rekao je on na ceremoniji otvaranja radova na izgradnji deonice Preljina - Požega.

Kako je naveo, kineska kompanija je do sada u svetu u 157 zemalja gradila puteve, mostove i druge važne infrastruktrune projekte.

"Puteve koje smo gradili lokalno stavništvo od milja zove "putem ka prosperitetu", "motorom razvoja" i "mostom ka budućnosti", dodao je Haj.

Kompanija je, kako kaže, vremenom došla do koncepta da ako želimo razvoj onda treba graditi puteve, ako želimo brži razvoj onda treba raditi autoputeve.

"Ako želimo još brži razvoj onda ćemo raditi na novom Putu svile", dodao je on.

Zahvalio je srpskoj vladi na ukazanom poverenju i obećao da će CCCC dati sve od sebe da se kvalitetno realizuje ovaj važan projekat za Srbiju.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo rekla je da veliki broj građana koji su došli na ceremoniju otvaranja radova pokazuje koliko je važan autoput za građane.

"Uverena sam da će kineska kompanija uložiti sve svoje napore da uz pomoć i podršku Srbije izgradi najsigurniji i najmoderniji put", rekla je Čen.

Ona je podsetila da je u Pekingu pre 22 dana uspešno završen forum "Pojas i put" na kojem su predsednici Si Đinping i Aleksandar Vučić postigli važne dogovore za produbljivanje sveobuhvatnog partnerstva dve zemlje i za jačanje saradnje u okviru inicijative "Pojas i put".

Ona je naglasila da će Kina, bez ozbira kakvim je pritiscima izložena, nastaviti svoje otvaranje prema svetu i da će nastaviti da podržava princip saradnje koji će voditi ka zajedničkom rastu i prosperitetu.

Navela je da je CCCC jedna od prvih većih kineskih kompanija koje su ušle na srpsko tržište i tržište Centralne Evrope, koja je izgradila i prvi most u Zapadnoj Evropi - most Zemun-Borča.

Istakla je da je ta kompanija nadležna i za projekat izgradnje deonice od Surčina do Obrenovca i da se očekuje da i taj put bude izgrađen pre zadatog roka.

"Kvalitet, tehnologija, efikasnost i profesionalizam u radu su postali dobro poznati širom srpskog društva", rekla je Čen.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track