U OVOJ SRPSKOJ KOMPANIJI ZAPOSLENI NA POSAO DOLAZE U PIDŽAMI: 100.000 dinara plate za 8 sati SPAVANJA na radnom mestu?! Šala?
Foto: Profimedia

OGLAS ZA POSAO KOJI JE DIGAO SRBIJU NA NOGE

U OVOJ SRPSKOJ KOMPANIJI ZAPOSLENI NA POSAO DOLAZE U PIDŽAMI: 100.000 dinara plate za 8 sati SPAVANJA na radnom mestu?! Šala?

InfoBiz -

BEOGRAD - Za sve one kojima je san da imaju posao na kome, na primer, mogu i da spavaju i za to dobiju dobru platu, to možda i nije nemoguća misija, jer se nedavno u Srbiji pojavio oglas u kome se navodi da spavanje od čak osam sati na radnom mestu može da se nagradi platom od 100.000 dinara.

Za sve spavalice koje često odlažu alarm pre nego što zaista i ustanu iz kreveta, to je možda idealan posao jer će moći da rade ono što najviše vole.

Jedna domaća kompanija je ovog meseca putem poznatog sajta za traženje posla kod nas raspisala konkurs za poziciju koji podrazumeva dolazak na posao u jedno od njihovih prodajnih mesta, gde bi se moglo dremnuti osam sati i za to dobiti plata od 100.000 dinara.

foto: Shutterstock/Ilustracija

U ovom neobičnom oglasu navodi se da je potreban jedan "izvršilac" i da je posao namenjen starijima od 18 godina koji vole društvene mreže i aktivni su na njima...

Takođe se traže još neke "kvalifikacije"- da "spavalice" uz to budu harizmatične i imaju specijalnost da mogu da spavaju pod pritiskom, da im je odlaganje alarma omiljeni hobi... Kompanija je navela da je konkurs za poziciju "spavača" raspisao jer je potreban "ambasador" njegovog najvećeg brenda.

Na sajtu navode da objavljivanje neobičnih oglasa, odnosno slobodnih radnih mesta nije toliko učestalo, ali s vremena na vreme se desi da poslodavac želi da zanimljivim nazivom privuče što veći broj kandidata da pogledaju njegov oglas. U oglasu se navodi da je nadoknada za ovaj posao čak 100.000 dinara.

foto: Shutterstock

Kada je reč o neobičnim i nesvakidašnjim poslovima, odnosno oglasima, početkom godine obavljen je i oglas za "vajber dadilju" gde je poslodavac tražio kandidate iz Srbije za američko tržište.

U oglasu se samo tražilo posedovanje vajber aplikacije, interenet konekcije i poznavanje engleskog jezika. Od kandidata se tražilo da nekoliko sati nagleda decu stariju od 13 godina u Americi, dok su im roditelji odsutni od kuće. U kratkom roku, za svega nekoliko dana, na ovaj oglas stiglo je više od 1.700 prijava.

Pored ovakvih radnih mesta, kažu, dešava se i da "u moru oglasa iz neke industrije, poslodavac želi da skrene pažnju na sebe i svoj oglas", pa se tako svojevremeno pojavio oglas s nazivom pozicije "Ukrotitelj pitona".

Kada se detaljnije pročita oglas tek onda se može zaključiti da je u pitanju IT poslodavac koji je tražio programera sa znanjem iz programa Python, gde osim naziva mesta u opisu posla ništa drugo nije neobično.

Svi oni koji, recimo, vole putovanja, nedavno su mogli da se prijave na oglas koji je dala jedna platforma za onlajn rezervisanje putovanja po Srbiji.

foto: Profimedia

U opisu posla je da kandidat putuje tri meseca i obilazi više od 200 turističkih destinacija u Srbiji, istorijske lokalitete, vidikovce, banje... Jedina obaveza je da o tome izveštava na društvenim mrežama, a predviđena je plata od 1.000 evra mesečno.

foto: Profimedia

Jednoj apsolventkinji novinarstva na Fakultetu političkih nauka posrećilo se da dobije baš takav posao i ona će, između ostalog, moći da se oproba i u adrenalinskim aktivnostima, boravi u najpoznatijim banjama, uživa u najboljim gastronomskim specijalitetima, učestvuje u nekim od najpoznatijih manifestacija u Srbiji, upozna se sa različitim običajima, tradicijom i kulturom..

Pozicije za koje definitivno vlada veća ponuda nego potražnja jesu kuvari, vozači, automehaničari, mesari i magacioneri.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track