Najnovije vesti

BRNABIĆ SA PREDSTAVNICIMA FATF O BORBI PROTIV PRANJA NOVCA: Ovo pitanje je za nas veoma VAŽNO i mi mu pristupamo ODGOVORNO
Foto: Vlada Sporčić

PREMIJERKA IZRAZILA ZADOVOLJSTVO

BRNABIĆ SA PREDSTAVNICIMA FATF O BORBI PROTIV PRANJA NOVCA: Ovo pitanje je za nas veoma VAŽNO i mi mu pristupamo ODGOVORNO

Biznis
17:18h

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je delegaciju Međuvladine organizacije za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma (FATF) upoznala sa aktivnostima koje naša zemlja sprovodi u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

"Ovo pitanje je za nas veoma važno i zbog toga mu pristupamo odgovorno. Srbija je veoma aktivna kada je reč o donošenju odgovarajućih zakona i podzakonskih akata, ali i kada je reč o osnaživanju kapaciteta institucija koje se bave borbom protiv pranja novca i finansiranja terorizma", rekla je na sastanku premijerka Brnabić.

Ona je izrazila zadovoljstvo radom nadležnih državnih organa tokom prethodnih godinu i po dana kada je reč o koordinisanom radu u borbi protiv finansiranja terorizma i sprečavanja pranja novca.

Premijerka je naglasila punu posvećenost Vlade Srbije daljem jačanju kapaciteta relevantnih državnih organa i naglasila važnost dalje saradnje sa FATF i Evropskom komisijom po pitanju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

(Kurir.rs/Tanjug: Foto: Vlada Sporčić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...