PREDSEDNIK VUČIĆ U LOZNICI: Počinje gradnja pogona svetski poznate fabrike (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

industrijska zona šepak

PREDSEDNIK VUČIĆ U LOZNICI: Počinje gradnja pogona svetski poznate fabrike (FOTO)

InfoBiz -

LOZNICA - Obeležavanju početka izgradnje fabrike američko-belgijske kompanije ‘’Adient’’ u Loznici danas je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ova kompanija ce u Industrijskoj zoni ‘’Šepak’’, u blizini granice Srbije i BiH, na parceli od 4,4 hektara koju je dobila od lokalne samouprave sagraditi pogon za proizvodnju presvlaka za auto-sedišta.

1 / 4 Foto: Kurir/T.Ilić

Planirano je da bude investirano 20 miliona evra i zaposleno najmanje 1.500 radnika. Kompanija u obližnjoj Banji Koviljači vec zapošljava 409 radnika, a ocekuje se da ce do kraja godine biti uradena fabrika u IZ ‘’Šepak’’ gde ce u pocetku raditi 700 ljudi. ‘’Adient’’ je globalni lider u proizvodnji automobilskih sedišta, sa oko 85.000 zaposlenih u 238 pogona u 34 države.

Ovo je drugi strani investitor koji u IZ ‘’Šepak’’ podiže fabriku. Prvi komšija im je kineska kompanija ‘’Mint’’, a predsednik Vucic je drugog aprila položio kamen temeljac za izgradnju njene fabrike automobilskih delova.

Ta investicija u vrednosti sto miliona evra bice realizovana u dve faze, a na površini od 20 hektara planirana je gradnja poslovnog prostora, do kraja projekta od 144.000 kvadratnih metara. ‘’Mint‘’ treba da zaposli najmanje hiljadu radnika.

foto: Kurir/T.Ilić

Predsednik Vučić je iz Loznice otišao u Mali Zvornik da poseti podzemni grad, ''Kamena devojka'', raden kao sklonište i ratno, komandno mesto kralja Aleksandra I Karađorđevića. Nedavno je završeno uredenje dela ovoga mesta koje je država podržala sa 32 miliona dinara, dok je malozvornicka opština izdvojila 6,2 miliona dinara za izradu projektne dokumentacije, uređenje i opremanje prostorija. Tajni grad ima oko 1.700 metara hodnika, pet hiljada kvadratnih metara, 12 ulaza i 75 prostorija razlicitih veličina.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track