"NIŠ EKSPRES" OSTAJE KRAĆI ZA 40 MILIONA DINARA: Putnicima različito naplaćivali stanične usluge i sad je stigla kazna
Foto: Printscreen

republička komisija za zaštitu konkurencije utvrdila

"NIŠ EKSPRES" OSTAJE KRAĆI ZA 40 MILIONA DINARA: Putnicima različito naplaćivali stanične usluge i sad je stigla kazna

InfoBiz -

Republička Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je da je AD "Niš-ekspres" zloupotrebio dominantan položaj naplaćivanjem različitih cena staničnih usluga putnicima, i naložila ovoj kompaniji da plati 40,7 miliona dinara u budžet Srbije, objavljeno je danas na sajtu te Komisije.

"Niš-ekspres" zloupotrebilo je dominantan položaj na tržištu izlaska na peron autobuske stanice na teritoriji grada Niša kojom inače i upravlja, jer je putnicima naplaćivao različite cene stanične usluge u zavisnosti od dužine relacije putovanja, navodi se u saopstenju komisije.

Komisija je utvrdila da je "Niš-ekspres" primenjivao nejednake uslove poslovanja i prema licima koja su kupovala peronsku kartu, navodi se u saopštenju jer je "njima naplaćivan iznos veći od najvećeg iznosa stanične usluge u vezi sa voznom kartom koja obuhvata i izlazak na peron".

""Niš-ekspresu" naloženo je da na ime mere zaštite konkurencije uplati na račun budžeta Republike Srbije iznos od 40.726.439,00 RSD, što predstavlja 1,3 odsto od ukupnog prihoda ostvarenog u Republici Srbiji u godini koja prethodi godini pokretanja postupka ispitivanja povrede konkurencije", saopštila je Komisija za zaštitu konkurencije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track