STEFANOVIĆ: Očekujem da Srbija, nakon Makronovog dolaska, dobije dva Erbasova helikoptera
Foto: Marina Lopičić, EPA

doprineće većoj efikasnosti naše policije

STEFANOVIĆ: Očekujem da Srbija, nakon Makronovog dolaska, dobije dva Erbasova helikoptera

InfoBiz -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da očekuje da MUP dobije dva nova Erbasova helikoptera pre posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji, koja je planirana u julu.

"Dva nova helikoptera H-145 doprineće većoj efikasnosti naše policije. Nastavljamo da investiramo u opremanje naših jedinica, jer hoćemo da pripadnici naše policije, pogotovo specijalne i posebnih jedinica, budu najsavremenije opremljeni", rekao je Stefanović.

Stefanović je zajedno sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem prisustvovao završnoj vežbi antiterorističke obuke pripadnika srpske Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i pripadnika francuske specijalne jedince RAID.

foto: Profimedia

Ambasador Francuske Frederik Mondoloni podsetio je da ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Francuske, izmedju ostalog, sarađuju u borbi protiv trgovine oružjem, borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma i dodao da će ta saradnja biti "krunisana posetom Makrona Srbiji", kada će biti potpisani sporazumi koji će saradnju "dodatno unaprediti i poboljšati".

Pripadnici SAJ i RAID su znanja i veštine usvojene tokom obuke prikazali u vežbi savladavanja terorista i intervencije u slučaju terorističkog napada i zarobljavanja talaca.

Prikazane su tehnike upada u objekat, savladavanja terorista i oslobadjanja talaca.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track