SRBIJA VAŽNE PUTEVE GRADI SA TURSKOM: Mihajlovićeva i ambasador dogovorili da izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo počne na leto
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/Mileta Mirčević

saradnja

SRBIJA VAŽNE PUTEVE GRADI SA TURSKOM: Mihajlovićeva i ambasador dogovorili da izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo počne na leto

InfoBiz -

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Turske u Beogradu Tanžuom Bilgičem o saradnji dve zemlje na infrastrukturnim projektima, pre svega o izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo.

foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/Mileta Mirčević

"Projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo je važan za Srbiju i za region, a naš plan je da radovi na prvoj deonici, od Sremske Rače do Kuzmina, krenu ovog leta. Takođe, očekujemo da uskoro počnu radovi i na rekonstrukciji puta Novi Pazar - Tutin, za koji se završava projektna dokumentacija, a očekuje se i da turska strana uskoro odobri zajam kojim će se finansirati radovi", rekla je Mihajlovićeva, saopsteno je iz tog resora.

Ambasador Bilgič je naglasio da Turska, sa svoje strane, čini sve da podrži realizaciju zajedničkih infrastrukturnih projekata.

Na sastanku je takođe bilo reči o saradnji dve zemlje u oblasti vazdušnog saobraćaja, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja