Najnovije vesti

U INTERESU SRBIJE DA IZVOZI NA KINESKO TRŽIŠTE: Vučić sa kineskom delegacijom Generalne uprave carina
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

jedno od najvećih tržišta na svetu

U INTERESU SRBIJE DA IZVOZI NA KINESKO TRŽIŠTE: Vučić sa kineskom delegacijom Generalne uprave carina

Biznis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Generalne uprave carina Kine, i u razgovoru je istaknut neograničen potencijal Kine kao jednog od najvećih tržišta na svetu, i interes Srbije da na to tržište izvozi svoje poljoprivredne proizvode, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

 

Na sastanku je rečeno i da su jučerašnji sastanak i tri potpisana sporazuma između srpskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Generalne uprave carina Kine važan strateški korak za Srbiju u oblasti poljoprivrede zbog otvaranja kineskog tržišta za svinjsko meso, kao i za mleko i mlečne prerađevine iz Srbije.

 

 

Vučić i predstavnici kineske delegacije razgovarali su i o nastavku saradnje i usaglašavanju procedura za izvoz voća i kukuruza, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije naglasio je važnost jačanja prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dve zemlje u svim oblastima.

 

1 / 5 Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Takođe je izrazio zahvalnost na principijelnom i čvrstom stavu Kine po pitanju poštovanja i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...