ZNAČAJNA GODINA ZA BUDUĆNOST RUDARSTVA U SRBIJI: Veća proizvodnja uglja za 5,1 odsto
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

stižu nove investicije

ZNAČAJNA GODINA ZA BUDUĆNOST RUDARSTVA U SRBIJI: Veća proizvodnja uglja za 5,1 odsto

InfoBiz -

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je ove godine povećana proizvodnja uglja u EPS-u za 900.000 tona ili za 5,1 odsto u odnosu na isti period lane.

On je dodao da su to podaci zaključno sa ovim danom i izrazio očekivanje da će 2019. biti godina snažnih uspeha Elektroprivrede, kao i da će ona biti jedan od ključnih segmenata ukupne industrijske proizvodnje.

"Povećanje proizvodnje uglja prati i dobra proizvodnja u termo sektoru i tu takođe imamo značajno povećanje, sa time nastavljamo i ovo će biti godina snažnih uspeha elektroprivrede", rekao je Antić prilikom početka transporta odlagača sa montažnog placa Drmno na kop.

On je rekao da je ova godina značajna za budućnost rudarstva u Srbiji i da će je pratiti snažne investicije.

"Ući ćemo u ozbiljne nabavke i pokrenuti nabavku dva velika sistema koji su ključni za otvaranje novog kopa Radljevo koji treba u budućnosti da obezbedi dugoročno snabdevanje električnom energijom", rekao je ministar.

On je dodao da su Kolubara i TENT stub stabilnosti elektroenergetskog sistema Srbije i zahvalio rudarima i zaposlenima u EPS-u na dobrim rezultatima.

"I ove godine EPS radi dobro, postiže značajne rezultate, obezbeđuje energiju i daje doprinos rastu BDP-a", rekao je Antić i dodao da sektor energetike i rudarstva ima snažnu podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da nastavi sa ozbiljnim investicijama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track