Najnovije vesti

OBRENOVAC-LJIG GOTOV DO 15. AVGUSTA, MIHAJLOVIĆEVA NAJAVILA: Stajaću im nad glavama svakog dana! Najrizičniji deo magistrale SMRTI biće zaobiđen! (FOTO)
Foto: Tanjug/Ministarstvo Građevinarstva/M.Mirčetić

63 kilometara

OBRENOVAC-LJIG GOTOV DO 15. AVGUSTA, MIHAJLOVIĆEVA NAJAVILA: Stajaću im nad glavama svakog dana! Najrizičniji deo magistrale SMRTI biće zaobiđen! (FOTO)

Biznis

Auto-put od Obrenovca do Ljiga u dužini oko 63 kilometra biće završen i pušten u saobraćaj do 15. avgusta, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović tokom obilaska radova.

 

Mihajlović je obišla celu trasu sve tri deonice tog dela Koridora 11, Obrenovac - Ub, Ub - Lajkovac i Lajkovac - Ljig i razgovarala sa izvođačima radova i nadzorom.

 

foto: Tanjug/Ministarstvo Građevinarstva/M.Mirčetić

"Do tada ću im stajati nad glavom, sve dok taj rok ne bude ispoštovan", rekla je Mihajlović novinarima i dodala da su te deonice trebalo da budu otvorene za Vidovdan, 28. jun, ali da je rok pomeren, pre svega, zbog kišovitog aprila i maja.

 

Mihajlović je naglasila da će sa otvaranjem tog auto-puta, Srbija dobiti otvoren ceo autoput od Obrenovca do Preljine kod Čačka u dužini od 103 kilometra i da će to mnogo značiti za građane i privredu zemlje.

 

"Zaobilazimo najrizičniji deo Ibarske magistrale, koju svi zovemo magistrala smrti", dodala je ministarka.

 

 

Istakla je da se je od Obrenovca do Ljiga ostalo još da se završi sanacija auto-puta na deonici Ub - Lajkovac koja je pravljena od, kako je rekla, gline i blata i da se završi opremanje tunela Brančić kod Ljiga.

 

"Završava se u decembru i deonica Koridora 11 Surčin - Obrenovac. Takođe, dogovaramo već sledećeg nedelje potpisivanje komercijalnog ugovora za deonicu od Novog Beograda do Surčina", rekla je Mihajlović.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...