Najnovije vesti

VUČIĆ NAJAVIO NOVI INVESTICIONI CIKLUS: Biće vredan između 5 i 10 milijardi evra!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

do kraja godine

VUČIĆ NAJAVIO NOVI INVESTICIONI CIKLUS: Biće vredan između 5 i 10 milijardi evra!

Biznis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će pre kraja godine biti pokrenut novi i do sada najveći investicioni ciklus u zemlji, vredan između pet i 10 milijardi evra za razvoj i napredak Srbije.

 

Vučić je dodao da će taj investicioni ciklus biti završen za četiri ili pet godina i da će podrazumevati projekte za razvoj cele Srbije.

 

"Razgovarao sam danas sa predsednicom vlade i ministrom finansija Sinišom Malim, i pre Nove godine izaći ćemo sa novim predlogom velikog, do sada najvećeg, investicionog plana za razvoj i napredak Srbije. Sada imamo prvi put priliku da to uradimo", rekao je Vučić novinarima obilazeći park Beograda na vodi.

 

foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Kaže da je bilo besmisleno 2012. ili 2013. da se tako nešto pokreće, jer se tada naša zemlja "davila i borila za vazduh".

 

Vučić ističe da danas možemo to da uradimo, da će biti uložen novac u velike i kapitalne infrastrukturne projekte i izrazio očekivanje da će te investicije podići privredni rast zemlje tako da će biti više od pet ili šest odsto.

 

Predsednik ističe da će investicija biti u celoj zemlji i da će biti ulženo u kanalizaciju, vodovod, precištače za otpadne vode i sve drugo u čemu zaostajemo za Zapadnom Evoropom.

 

 

"Zatim u metro, autoputeve, prugu, železnički Koridor 10 do Preševa i Dimtirovgrada... Sve ćemo da završimo u narendih nekoiko godina. Naporavićemo jedan novi plan i veliki program koji će zaposliti celu Srbiju", istkao je on.

 

Posebno ćemo da radimo u narednom periodu i sa svim važnim svetskim institucijama oko formiranja investicionog plana koji će biti ubeđlivo najveći u modrenoj istoriji, koji će verujem potpuno rešiti problem nezaposlenosti, dodao je Vučić

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...