Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆEVA O MORAVSKOM KORIDORU: Sa tih 110 kilometara puta povezaćemo ljude u Srbiji (FOTO)
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije/Mileta Mirčetić

u skupštini srbije

MIHAJLOVIĆEVA O MORAVSKOM KORIDORU: Sa tih 110 kilometara puta povezaćemo ljude u Srbiji (FOTO)

Biznis

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Moravski koridor, odnosno auto-put Pojate-Preljina, dužine 110 kilometara, prvi auto-put koji će Srbiju i njene građana povezati iznutra.

foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije/Mileta Mirčetić

"Imamo Koridor 10 koji nas spaja sa Evropom, s njenim severom i jugom, imamo Koridor 11 koji nas povezuje sa Crnom Gorom i Jadranskim morem, ali nismo imali koridor koji će povezati Srbiju iznutra i građane Srbije, njih 500.000 koji žive u ovom delu centralne Srbije", rekla je Mihajlovićeva novinarima pre početka današnje sednice Narodne skupštine.

Ona je naglasila da je razlog za predlaganje posebnog zakona taj što "Srbija nema vremena da čeka i da gradi auto-puteve duži niz godina.

foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije/Mileta Mirčetić

"Ponosna sam što danas u parlamentu Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pred poslanicima brane posebni zakon za realizaciju projekta Moravskog koridora. Nadam se da ćemo nakon rasprave sa poslanicima ovaj predlog zakona usvojiti, jer je Moravski koridor jedan od najvažnijih auto-puteva koji će se graditi u okviru novog investicionog ciklusa", dodala je ministarka.

Na vanrednoj sednici Skupštine Srbije na dnevnom redu su, između ostalog, Predlog zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije projekta izgradnje infrastrukturnog koridora auto-puta E-761, deonice Pojate-Preljina i Predlog zakona o izmeni Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...