OD OVOG DATUMA PUTARINE ĆE BITI SKUPLJE 12 ODSTO: Mihajlovićeva najavila kada stupa na snagu novi cenovnik
Foto: TANJUG/ Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mircetić

čeka se da skupština usvoji

OD OVOG DATUMA PUTARINE ĆE BITI SKUPLJE 12 ODSTO: Mihajlovićeva najavila kada stupa na snagu novi cenovnik

InfoBiz -

Nove cene putarina, skuplje za 12 odsto, najverovatnije će početi da se primenjuju između 15. i 20. jula, a prethodno Skupština Srbije treba da usvoji taj predlog, izjavila je danas ministarka građevinarstva, sabraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

foto: TANJUG/ Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mircetić

Ona je navela da je sutra u Skupštini Srbije na dnevnom redu predlog za poskupljenje putarine.

"Kada parlament bude usvojio predlog o rastu putarine za 12 odsto, nakon sedam ili osam dana biće obajavljen u Službenom glasniku a onda će iz 'Puteva Srbije' da traže od Vlade da odobri novi cenovnik. To je samo pitanje usvajanja u parlamentu i da će nove cene putarina početi da se primenjuje između 15. i 20 jula", rekla je Mihajlovićeva novinarima prilikom obilaska radova na mostu na deonici Surčin-Obrenovac.

foto: Dado Đilas/Ilustracija

Ministarka je kazala i da Srbija završava radove na koridrima jer smo najkraća ruta između istoka i zapada i da će se zbog toga veliki deo teretnog i putničkog saobraćaja prebaciti na teritoriju Srbije.

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kazao je pre nekoliko dana da je Vlada prihvatila zahtev za povećanje cene putarina za 12 odsto i da će nove cene stupiti na snagu od jula.

Drobnjak je rekao da će novi cenovnik biti donet onda kada poslanici usvoje predlog Vlade i da će "Putevi Srbije" tih dodatnih dve milijarde dinara uložiti u održavanje puteva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track