OD 1. JULA NA SNAZI: Minut u romingu sada košta 11 dinara!
Foto: Profimedia

Opušteno razgovarajte i u inostranstvu

OD 1. JULA NA SNAZI: Minut u romingu sada košta 11 dinara!

InfoBiz -

Na osnovu regionalnog sporazuma koji je od juče u primeni, snižena je cena rominga u mrežama zapadnog Balkana, i to najviše cena interneta, koja je umanjena za 90 odsto, dok će minut razgovora sada koštati 11 dinara!

Rešenjem regionalnog sporazuma, cena rominga je za sve naše korisnike do 31. decembra snižena, i to: za minut razgovora za odlazne pozive cena je sa prosečnih 28 dinara spuštena na oko 11 dinara, što je za više od 60 odsto. Cena SMS poruka je smanjena sa oko devet na četiri dinara, a prenos podataka po megabajtu je umanjen sa oko 30 na četiri dinara, što je skoro 90 odsto. Ovaj regionalni sporazum o romingu potpisali su u aprilu, na drugom Digitalnom samitu u Beogradu, predstavnici zapadnobalkanske šestorke - Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Albanija i Kosovo.

foto: Profimedia

Od 1. januara 2020. godine najavljena su nova umanjenja cene rominga, a trošak će se računati tako što će svi korisnici plaćati zbir domaće cene, plus roming naknadu. Takođe, od 1. jula 2020. godine očekuje se potpuno ukidanje rominga za zapadni Balkan, što je još pre nekoliko meseci najavio i ministar telekomunikacija Rasim Ljajić.

Kurir.rs/M.V.

Foto:Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track