Najnovije vesti

Upornost i trud su put ka napredovanju
Foto: Promo

Upornost i trud su put ka napredovanju

Biznis

Siniša Kukulj ima samo dvadest jednu godinu, a već je menadžer u McDonald’s restoranu “Fontana”. Pitali smo ga kako mu je to uspelo i evo šta on kaže.

“Pre dve godine sam video online oglas koji je objavio McDonald’s i prijavio sam se. Pozvali su me na razgovor i vrlo brzo sam počeo da radim. Počeo sam kao i svi ostali, od brige o higijeni restorna, preko rada u kuhinji, na kasi i evo vrlo brzo sam stigao do pozicije menadžera. Naravno da bih sve ovo mogao, morao sam da prođem kroz seriju treninga, kako treninga komunikacije sa gostima i kolegama, tako i treninga koji se tiču prirpeme hrane, bezbednosti, rada na kasi... Nije teško napredovati u kompaniji u kojoj se vrednuje rad, trud, želja da se stalno uči i profesionalan pristup poslu, kao i u odnosima sa kolegama, ali i sa gostima. A McDonald’s je upravo takva kompanija. U kompaniji se primenjuju pravila i procedure koji jasno definišu šta ko radi, na koji način, a da kvalitet i bezbednost hrane uvek budu na vrhunskom nivou. Od zaposlenih se očekuje da pre svega odgovorno obavljaju svoj posao prema propisanim procedurama, da razvijaju timski duh, da budu ljubazni u ophođenju sa gostima ali i međusobno.

foto: Promo

A kompanija zauzvrat poštuje sve zakonske odredbe kada se govori o zdravstvenom osiguranju, godišnjim odmorima, plati... Pored ovog kompanija pruža ogroman broj prilika za edukaciju i različite treninge koji uz posvećenost i upornost zaposlenog vode ka napredovanju. Menadžerska pozicija nije laka jer podrazumeva da koordinirate ceo tim, da vodite računa o rasporedu smena, da kontrolišete rad svih ostalih pozicija, da se sve u restoranu odvija po propisanim procedurama i ono što je najvažnije da svaki gost iz restorana ode zadovoljan. Vrlo sam zadovoljan svojim dosadašnjim iskustvom i pozicijom u kompaniji i svakako mi je plan da i dalje učim i razvijam dodatne veštine i sposobnosti.“

A na pitanje, pored ovolike odgovornosti, da li ima vremena i za privatni život, Siniša odgovara „Naravno, uz dobru organizaciju sve se može. Ja redovno treniram, volim da putujem. Ono što još želim da napomenem je da je Mek odlično mesto za studente, jer imaju mogućnost part time rada kako bi uskladili posao i fakultet i naučili šta znači timski rad, poštovanje procedura i

odgovornost, dodatno i dopunili svoje finansije.“

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...