MINISTARKA MIHAJLOVIĆ IZNELA IMPRESIVNE PODATKE: U Srbiji trenutno 40.000 gradilišta, gradi se 400 kilometara novih puteva
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/Mileta Mirčević

U SKUPŠTINI SRBIJE

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ IZNELA IMPRESIVNE PODATKE: U Srbiji trenutno 40.000 gradilišta, gradi se 400 kilometara novih puteva

InfoBiz -

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je 2019. godina ključna za infrastrukturu u Srbiji, navodeći da počinje izgradnja 400 kilometara novih puteva, među kojima je takozvani Moravski koridor, koji povezuje oko pola miliona stanovnika.

Mihajlović je istakla da je Vlada Srbije opredeljena da unapređuje infrastukturu i da tome u prilog govori preko 300 kilometara izgrađenih auto-puteva u prethodne četiri godine.

foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/Mileta Mirčević

Ona je u Skupštini Srbije, tokom rasprave o amandmanima na predlog zakona koji se tiče izgradnje Moravskog koridora, kazala da će Srbija nastaviti regionalno da se povezuje, a objasnila je i da se u svakom ugovoru insistira na tome da puteve grade srpske kompanije, i to najmanje do 50 odsto.

"Postoji obaveza najmanje do 50 odsto učešća srpskih kompanija na izgradnji svih puteva, mostova. Materijal se, pre svega, koristi iz Srbije", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da u Srbiji trenutno ima 40.000 gradilišta, a da ih je samo pre sedam godina bilo oko 1.500.

Govoreći o Moravskom koridoru, Mihajlović je podsetila da je deonica dugačka 110 kilometara i da se u dužini od 68,15 kilometara izvode hidrotehnički radovi.

Više neće biti bojazni od poplava i drugih problema koji su karakteristični za taj deo Srbije, dodala je ministarka.

Moravski koridor će se graditi 2,5 godine, rekla je Mihajlović i istakla da će se formirati još najmanje dve industrijske zone što je važno za dalji privredni razvoj.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track