VUČIĆ: Iduće nedelje nova velika investicija od 80 MILIONA DOLARA u smederevsku Železaru
Foto: Vlada Srbije, Arhivska fotografija

lepa vest za smederevo

VUČIĆ: Iduće nedelje nova velika investicija od 80 MILIONA DOLARA u smederevsku Železaru

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas novu investiciju od 80 miliona dolara, iduće nedelje, u Železaru u Smederevu.

Vučić je, na konferenciji za štampu, kazao da je nova investicija zalog za budućnost Smedereva, Podunavskog kraja i za čitavu Srbiju.

- Ova vest od naših kineskih prijatelja je divna. Mislim da ćemo tim povodom u utorak ili sredu boraviti u Železari, ukazao je on najvaljujući da će biti još nekih dobrih investicionih vesti u narednom periodu.

Kompanija HBIS najavila je juče da će 24.jula biti održana svečana ceremonija polaganja kamena temeljca za novu liniju Aglomeracije u smederevskoj železari.

Kako se navodi u saopštenju HBIS, ova investicija predstavlja najznačajniji projekat i ekološko postrojenje koje će, navodi se, doneti značajna poboljšanja u pogledu efikasnosti, produktivnosti i uticaja na životnu sredinu.

HBIS Grupa Srbija je 2016. godine kupila "Železaru Smederevo" za 46 miliona evra, a trenutno je ova čeličana prva na listi preduzeća izvoznika iz Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track