300 MILIONA ZA LOKALNE SAMOUPRAVE Stevanović: Obezbedili smo novac za industrijske zone svake opštine u Srbiji
Foto: Fonet/Media Centar

novi projekti

300 MILIONA ZA LOKALNE SAMOUPRAVE Stevanović: Obezbedili smo novac za industrijske zone svake opštine u Srbiji

InfoBiz -

Ministarstvo privrede je za ovu godinu izdvojilo oko 300 miliona dinara za realizaciju 19 projekata u industrijskim zonama lokalnih samouprava, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

- Opremanjem industrijskih zona svaka lokalna samouprava unapređuje svoju konkurentnost i atraktivnost i zato su ovi projekti važni. Ministarstvo privrede im je, kroz ove projekte, dalo mogućnost da opreme industrijske zone uz sufinansiranje ministarstva, rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, to je jedan od načina da se svaka lokalna samouprava bori za nove investicije koje će otvoriti radna mesta i doprineti ukupnom privrednom rastu zemlje.

- Gotovo sve lokalne samouprave imale su šansu da budu podržane kroz sufinansiranje za razvoj infrastrukture u poslovnim zonama, rekao je Stevanović.

Od ove godine je, objašnjava državni sekretar, u okviru programa omogućeno i finansiranje projekata u turističkim i banjskim područjima, a već od naredne godine planirano je uvećanje budzeta u te svrhe.

foto: Beta

- Sledeće godine ćemo za razvoj poslovnih zona imati značajno više sredstava na raspolaganju. Uradićemo i ekstenziju programa po kom delimo novac, preciznije ćemo definisati projekte za finansiranje u turističkim i banjskim područjima i pokušaćemo da finansiramo projekte koji prate nove trendove i ekonomska kretanja, naveo je Stevanović.

Ističe da država tim programom pokušava da napravi disperziju investicija kako bi se ravnomerno pokrila cela teritorija Srbije i dodao da će država, osluškujući zahteve i planove investitora, izlaziti u susret.

Stevanović je apelovao na lokalne samouprave da dobro pripreme projektno-tehničku dokumentaciju za sledeću godinu, kako ne bi došli u situaciju da budu odbijeni, jer se dokumentacija ne poklapa sa situacijom na terenu.

- Apelujem na lokalne samouprave da spreme dobru projektno-tehničku dokumentaciju do kraja godine kako bismo od 1. januara bez problema ušli u realizaciju projekata, podvukao je Stevanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track