MIHAJLOVIĆEVA: Nastavićemo razvoj infrastrukture u Smederevu
Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

postavljen kamen-temeljac u smederevu

MIHAJLOVIĆEVA: Nastavićemo razvoj infrastrukture u Smederevu

InfoBiz -

Nastavićemo sa ulaganjima u razvoj infrastrukture u Smederevu, koja je važni za funkcionisanje privrede i nove investicije, poručila je danas ministarka ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je prisustvovala polaganju kamena-temeljca za izgradnju novog postrojenja Aglomeracije kompanije "HBIS grup Srbija".

Kamen-temeljac za pogon u koji će ukupno biti uloženo 120 miliona dolara položili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije "HBIS Tangstil" i "HBIS grup Srbija" Vang Laniju.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu za gradnju pogona u Smederevu za koji je danas položen kamen-temeljac, saopšteno je iz ministarstva.

"Nastavićemo i sa ulaganjima u razvoj infrastrukture u Smederevu, koja je važni za funkcionisanje privrede i nove investicije. U avgustu 2019. godine završavaju se radovi na izgradnji pruge koja će spojiti Luku Smederevo sa železničkim Koridorom 10, a u martu 2020. planiran je početak izgradnje Luke Smederevo", rekla je potpredsednica vlade.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track