MIHAJLOVIĆEVA I BERIZO: Aerodrom Nikola Tesla biće vodeći u regionu
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade Srbije/Mileta Mirčetić

PAO DOGOVOR O POMOĆI MINISTARSTVA

MIHAJLOVIĆEVA I BERIZO: Aerodrom Nikola Tesla biće vodeći u regionu

InfoBiz -

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s novim generalnim direktorom Vansi erports Serbija Fransoom Berizom o ulaganjima u aerodrom "Nikola Tesla".

- Mi smo partneri u ovom poslu i u obostranom interesu je da ispunimo ciljeve definisane ugovorom, jer ovo je projekat od nacionalnog interesa za Srbiju i verujem da ćemo u godinama koje dolaze videti velike rezultate od koncesije aerodroma Nikola Tesla, rekla je Mihajlović.

Ministarstvo je tu da pruži svu neophodnu podršku kako bi se efikasno realizovali dogovoreni planovi kako bi se aerodrom još brže razvijao, a Srbija postala čvorište vazdušnog saobraćaja u regionu, rekla je ona.

foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/Ministarstvo građevine/M. Mirčetić

Francuska kompanija Vansi je preuzela upravljanje beogradskim aerodromom, na osnovu potpisanog ugovora o koncesiji na 25 godina, podseća Ministarstvo.

Berizo je istakao da kompanija Vansi poseduje ogromno iskustvo i znanje potrebno za unapređenje jednog aerodroma i da su tu da doprinesu daljem razvijanju beogradskog aerodroma.

- Strateški ciljevi su nam isti, tu smo da učinimo aerodrom Nikola Tesla još operativnijim i vaša podrška nam je izuzetno značajna, rekao je Berizo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track