30 MILIONA DINARA IZ FONDA ZA NACIONALNE MANJINE: 91 projekat je planiran za ovu godinu
Foto: Shuter

30 MILIONA DINARA IZ FONDA ZA NACIONALNE MANJINE: 91 projekat je planiran za ovu godinu

InfoBiz -

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije objavilo je na svojoj internet stranici spisak od 91 projekta koji će biti podržani sa ukupno 30 miliona dinara iz Fonda za nacionalne manjine, saopšteno je danas.

- U skladu s prioritetnom oblašću za 2019. godinu - kultura, podržani projekti usmereni su na jačanje kapaciteta, digitalizaciju, prezentaciju, promociju i istraživanja kulturne baštine, kao i podsticanja kulturnog i umetničkog stvaralaštva pripadnika nacionalnih manjina, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Projekte realizuju ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina, kao i organizacije civilnog društva koje deluju u oblasti zaštite i unapređenja prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina, kao i zadužbine, fondacije i konferencije univerziteta, odnosno akademija strukovnih studija.

- Fond za nacionalne manjine aktiviran je 2017. godine nakon 15 godina zastoja, a sredstva u ovom fondu se od tada iz godine u godinu povećavaju, pa su tako od predviđenih 1,8 miliona dinara za 2017. godinu, dostigla 30 miliona dinara koliko je za ovaj fond opredeljeno u ovoj godini, saopštilo je Ministarstvo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track