Najnovije vesti

708 MILIONA DINARA ZA PRIVREDU SRBIJE: Fond za razvoj daje kredite i BESPOVRATNA SREDSTVA kao podršku
Foto: Thinkstock

BIZNIS

708 MILIONA DINARA ZA PRIVREDU SRBIJE: Fond za razvoj daje kredite i BESPOVRATNA SREDSTVA kao podršku

Biznis

Fond za razvoj Srbije odobrio je na kraju avgusta 708 miliona dinara kao podršku privredi kroz kredite i bespovratna sredstva, objavila je ta institucija.

Kroz dugoročne kredite po programu podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte preduzetnicima i pravnim licima ukupno je odobreno 390 miliona dinara od čega je 80 miliona dinara bespovratno.

Pravnim licima odobreno je 291,9 miliona dinara kredita i 76,1 milion bespovratnih, a preduzetnicima 17,9 miliona kredita i 4,4 miliona dinara bespovratno.

Za investicione kredite ukupno je odobreno 190,7 miliona dinara od čega firmama 181,2 miliona, a preduzetnicima 9,5 miliona dinara.

Kroz kredite za trajna obrtna sredstva ukupno je dodeljeno 90,1 milion dinara od čega firmama 54,5 miliona a preduzetnicima 35,6 miliona dinara.

Fond za razvoj raspodelio je 37,5 miliona dinara dugoročnih kredita i bespovratnih sredstava za podsticanje preduzetništva - startapove.

Preduzetnici će ukupno dobiti 25,5 miliona dinara od čega je 8,2 miliona bespovratno, dok će firme ukupno dobiti 12 miliona dinar od čega je 3,7 miliona dinara bespovratni novac.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...