SRBIJA U PLUSU: Suficit u budžetu 48,5 milijardi dinara
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Na kraju jula

SRBIJA U PLUSU: Suficit u budžetu 48,5 milijardi dinara

InfoBiz -

BEOGRAD - Suficit republičkog budžeta je na kraju jula ove godine iznosio 48,5 milijardi dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

Prihodi su naplaćeni u iznosu od 737,3 milijardi dinara, dok su rashodi iznosili 688,8 milijardi dinara.

Samo u julu ostvaren je suficit budžeta od 27,1 milijardi dinara, pri čemu je naplaćeno 125,5 milijardi dinara prihoda, od kojih se najveći deo odnosio na poreske prihode u iznosu od 110,6 milijardi dinara.

Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV-a u iznosu od 55,9 milijradi dinara i akciza u iznosu od 31,5 milijardi dinara. Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od 14,1 milijardi dinara, dok je priliv donacija u julu iznosio 0,8 milijradi dinara.

Rashodi budžeta su izvršeni u iznosu od 98,4 milijardi dinara. Rashodi za zaposlene su u julu iznosili 23,4 milijarde dinara, a transferi OOSO (fond PIO, RFZO, NSZ, fond SOVO) 14,2 milijarde dinara.

Na nivou opšte države, u periodu januar - jul je zabeležen fiskalni suficit u iznosu od 38 milijardi dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 117 milijardi dinara.

Prema godišnjem planu izvršenja budžeta opšte države, za ovaj period planiran je fiskalni deficit u iznosu od 5,1 milijardi dinara, što znači da je ostvareni rezultat bolji za 43,1 milijardi dinara.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track