Najnovije vesti

SINIŠA MALI O TRANSFORMACIJI PORESKE UPRAVE: Ministar finansija najavio uvođenje elektronskih faktura kojima će se ubrzati povraćaj PDV!
Foto: Beta/Miloš Miškov

IZMENE

SINIŠA MALI O TRANSFORMACIJI PORESKE UPRAVE: Ministar finansija najavio uvođenje elektronskih faktura kojima će se ubrzati povraćaj PDV!

Biznis

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali obišao je poresku filijalu Centar na Paliluli i filijalu Palilula i najavio uvođenje elektronskih faktura koje će značajno ubrzati povraćaj PDV, kao i novi zakon o fiskalizaciji, tj. uvođenju novih fiskalnih kasa koje će poboljšati naplatu, ali i kontrolu poreskih obveznika.

Zaposleni u poreskim filijalama ministru su preneli da je transformacija Poreske uprave, koja je od 1. jula organizovana na novi način i sa manjim brojem filijala, u praksi dala značajne rezutate. „Kao što znate, jedna od reformi Poreske uprave bilo je smanjenje broja filijala, sa 178 na 37. U filijali Centar koja sada radi mnogo brže i efikasnije, objedinjen je rad nekadašnjih filijala Vračar, Stari grad, Rakovica i Savski venac. To je samo prva faza transformacije Poreske uprave, ali je nama vrlo važno da oni koji rade ovde budu zadovoljni“, kaže ministar i najavljuje da će u narednom periodu obići sve filijale.

„Razgovaraću sa svim zaposlenima, da vidimo šta je to što još možemo da učinimo za njih, jer duboko verujem u to da su uslovi za rad presudni za dobre rezultate. A kad smo kod dobrih uslova, uskoro za sve zaposlene u Poreskoj upravi sledi povećanje plata, kao i ostalima u javnoj administraciji.Osim toga, želimo da dodatno ulažemo u treninge i obuke zaposlenih“, kaže ministar i dodaje da se ovde transformacija Poreske uprave ne završava. „Nastavljamo sa reorganizacijom. Mi ćemo već naredne godine krenuti u izgradnju nove centralne zgrade koja će biti samo za Poresku upravu. Ovo je jedna od značajnijih uprava koja zaslužuje savremenu zgradu. Na kraju, najveći deo prihoda u budžet Republike Srbije dolazi upravo preko Porske uprave“, kaže Mali. Obilasku filijala prisustvovali su i direktorka Poreske uprave Dragana Marković, direktorka filijale Centar Smiljana Balšić i direktorka filijale Palilula Gordana Alempijević.

Kurir.rs

Foto Beta

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...