Najnovije vesti

SRPSKA RAKIJA OSVAJA KINU: Naša destilerija potpisala važan ugovor
Foto: Shutterstock

USPEH

SRPSKA RAKIJA OSVAJA KINU: Naša destilerija potpisala važan ugovor

Biznis

Srpska destilerija „Zarić“ i kineska kompanija „Golden dej“ zaključile su juče ugovor vredan milion dolara o izvozu rakije srpskog proizvođača u Kinu, a sporazum o saradnji potpisan je u okviru Međunarodnog kineskog sajma investicija i trgovine Cifit 2019. u Sjamenu, u kineskoj provinciji Fuđen.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kao član delegacije Srbije na Cifitu, i on je postignutu saradnju srpske i kineske kompanije ocenio kao sjajnu vest, posebno za privrednike iz Srbije koji se bave prehrambenom industrijom.

Antić je ocenio da je Srbija na pravi način iskoristila priliku koju su joj pružili kineski domaćini odabravši je za počasnog gosta Cifita, i da su srpski privrednici „razumeli Kinu i njeno tržište i napravili dobre kontakte“. - Verujem da će kontakti i sastanci koje su na Cifitu imali naši privrednici i naša delegacija uroditi plodom i da ćemo kao rezultat imati nove poslovne aranžmane - rekao je Antić posle potpisivanja ugovora srpske i kineske kompanije.

On je dodao da su predstavnici 20 srpskih kompanija, među kojima su i četiri kineske koje posluju u Srbiji, na najvećem kineskom sajmu investicija i trgovine ostvarili više stotina kontakata s raznim kineskim i drugim kompanijama.

Kurir.rs/I. K. Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...