Najnovije vesti

LJAJIĆ O SRPSKOM TURIZMU: Ko ponudi najbolje uslove, mi ćemo sa njima raditi i poslovati
Foto: Beta Milan Obradović

TOS uskoro na sajmu u Aziji u Singapuru

LJAJIĆ O SRPSKOM TURIZMU: Ko ponudi najbolje uslove, mi ćemo sa njima raditi i poslovati

Biznis

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će na jednoj od "Alibabinih" platformi "Fligi" od 20. septembra biti istaknuto sve što Srbija može da ponudi u turističkom smislu, posebno vodeći računa o posebnim referencama i afinitetima kineskih turista.

Ljajić je rekao i povodom početka prikazivanja dve emisije namenjene onima koji razmišljaju da snime film u Srbiji na kineskoj CCTV televiziji da je cilj da se privuče i deo filmske industrije zbog povoljnih cena i atrakcija.

"Nadam se da i tu možemo da budemo konkurentni i da i taj vid turizma razvijemo u smislu privlačenja kineskih turista", rekao je Ljajić.

Ljajić je najavio da će TOS uskoro posetiti sajam u Aziji u Singapuru, a da Kina predstavlja našu ulaznicu za čitavu Aziju.

Kako je rekao, iako Evropska unija na odnose Srbije sa Kinom ne gleda blagonaklono, svako nastoji da dođe do "jeftinijeg novca", ali da je EU apsolutni prioritet Srbije i sa političkog i sa ekonomskog stanovišta.

"S druge strane, mi želimo da razvijamo odnose sa Kinom, želimo da imamo jedan potpuno transparentan odnos i da realizujemo brojne infrastrukturne projekte. Ko ponudi najbolje uslove, mi ćemo sa njima raditi i poslovati", zaključio je Ljajić.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...