SINIŠA MALI IMPRESIONIRAN "ZLATIBORCEM": Ova kompanija je jedan od simbola naše domaće privrede!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

MINISTAR FINANSIJA

SINIŠA MALI IMPRESIONIRAN "ZLATIBORCEM": Ova kompanija je jedan od simbola naše domaće privrede!

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali danas je obišao kompaniju "Zlatiborac" u Barajevu gde je istakao da je ona jedan od simbola domaće privrede i najavio da će pomoći u obezbeđivanju proširenju placa koji će doneti nova radna mesta.

"Veoma sam impresioniran onim što sam video u kompaniji 'Zlatiborac' ona je jedan od simbola naše domaće privrede a ovde u Barajevu zapošljava oko 130 ljudi i ono što je veoma važno žele da kupe plac pored i da zaposle još 150 do 200 mladih ljudi", izjavio je ministar Mali posle razgovora s rukovodstvom kompanije i obilaska kompanije.

On je naglasio da je značajno što je prosek starosti zaposlenih u ovoj kompaniji oko 30 godina.

"Ovo je jedan primer uspešne domaće kompanije. Čujemo često da su strane kompanije te koje dominiraju i kojima država pomaže, a ovde imate priliku da vidite i domaću kompaniju kojoj će država pomoći i prilikom kupovine placa a onda i prilikom izgradnje pogona i zapošaljvanja novih ljudi", rekao je Mali.

On je posle posete Barajevu i razgovora s predsednikom opštine konstatovao da je ta opština mnogo napredovala poslednjih godina.

"Osamdeset kilometara asfaltnih puteva, 70 kilometara nove vodovodne mreže, BG voz kreće do kraja godine, ali ovde sam došao da vidim šta još možemo da uradimo za ovu opštinu jer nam kreće veliki nacionalni investicioni program za celu Srbiju i razgovaramo sa svim predsednicima opština", rekao je Mali i dodao da će tako saznati šta još treba da se uradi kako bi kvalitet života građana Srbije a i Barajeva bio na nivou koji zaslužuju.

Ministra je u kompaniji dočekalo rukovodstvo na čelu s generalnim direktorom Dušanom Kneževićem koji je predstavio rezultate i dinamičan razvoj ove kompanije posebno u poslenjih nekoliko godina kada je zabeležen ozbiljan rast a uloženo više od 10 miliona evra.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja