SRBIN KUPUJE KRAŠ, PANIKA U ZAGREBU! Hrvatski mediji otkrili da je kupac fabrike slatkiša IZ BEOGRADA! Evo ko je on
Foto: Printskrin / You Tube

digli se na noge

SRBIN KUPUJE KRAŠ, PANIKA U ZAGREBU! Hrvatski mediji otkrili da je kupac fabrike slatkiša IZ BEOGRADA! Evo ko je on

InfoBiz -

Misteriozna osoba koja stoji iza nedavne masovne kupovine deonica Kraša navodno je srpski preduzetnik Nebojša Šaranović, u čijem je vlasništvu ciparska grupacija Kappa Star Limited, prenose zagrebački mediji.

Portal Novac.hr. navodi da je ova informacija proverena iz nekoliko izvora, a potvrđeno je i da se Šaranović krije iza računa banke na kojem se sada nalazi šest odsto udela u fabrici.

Prema informacijama Zagrebačke berze, na skrbničkom je računu do četvrtka bilo upisano 3,06 odsto, odnosno 45.804 deonica Kraša, a u petak ili ponedeljak pređen je prag od pet posto, što je znači da je prema zakonu obvezno objaviti ko stoji iza računa.

foto: Profimedia

Ono što je trenutno nejasno jeste zbog čega on gomila deonice Kraša, kad su već ranije iz Mesne industrije Pivac i Kraš ESOP-a dolazile najave kako oni neće prodavati svoj zajednički portfelj od 51 posto deonica.

foto: Printskrin / You Tube

Mediji su pokušali da dobiju odgovor od Šaranovićeve grupacije, no rečeno im je kako je on na službenom putu. Inače, Šaranovića nazivaju “kraljem papira”, zbog toga što su u njegovoj grupaciji i tri fabrike papirnatih proizvoda. No, Šaranović želi preuzeti primat i u konditorskoj industriji, a to je potvrdio 2017. kada je kupio kompaniju Banini.

Zanimljivo je da su 2010. srpski mediji pisali kako je Kraš hteo da kupi fabriku slatkiša "Jafa Crvenka", a Šaranović ih je tad odbio. Međutim, Kraš nikad nije poslao službenu ponudu, a Šaranović je tada poručio da planira da širi svoju fabriku. Navodno je ranije već hteo da kupi Kraš.

Hrvatski portal navodi da je Šaranović bio i bliski saradnik Miroslava Miškovića, kao i to da je bio komercijalni direktor zadužen za prodaju igračaka.

(Kurir.rs/Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track