Najnovije vesti

SRBIJA ĆE POVEĆATI KREDITNI REJTING! VUČIĆ: Povećavamo ugled svoje zemlje, čuveni smo po izvozu u oblasti IT
Foto: Predsedništvo Srbije

u ujedinjenim nacijama

SRBIJA ĆE POVEĆATI KREDITNI REJTING! VUČIĆ: Povećavamo ugled svoje zemlje, čuveni smo po izvozu u oblasti IT

Biznis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u obraćanju na Generalnoj skupštini UN da će našoj zemlji sutra jedna od najvećih svetskih agencija povećati kreditni rejting.

 

"Dolazim iz zemlja koja je morala da se suoči sa veoma teškim reformama, bili smo na ivici bankrota i propasti, a danas više nemamo nikakvih problema sa finansijama. Želim da prenesem tu radosnu vest našim državljanima, da možemo da očekujemo sutra da jedna od najvećih svetskih kreditnih agencije nam ne samo pobljša ugled već i rejting naše zemlje", rekao je Vučić govoreći o velikom uspehu Srbije po pitanju ekonomije.

 

 

Kaže da će prema projekcima MMF-a kumulativni rast Srbije biti 12,5 ili 13 odsto narednih godina, što će biti najviše u regionu.

 

MMF predviđa da će BDP po stanovniku u Srbiji, što je još jedan indikator životnog standarda, biti 2023. godine 10.394 dolara, što je u odnosu na 7.207 dolara u 2018. povećanje od 44 odsto, naveo je Vučić.

 

"Sa stabilnom ekonomskom situacijom Srbija je privukla 2,3 miliajrde evra direktnih stranih investicija prošle godine i to je bila najuspešnija godina za Srbiju. Srbija ima najnižu stopu nezpoaslnosti u regionu od 10,3 odsto. Takođe dodatno je investiranje u budućnost Srbije kroz znanje, sada smo čuveni po izvozu IT i softvera, prehodne godinu smo imali više od milijardu evra izvoza u toj oblasti", rekao je Vučić.

 

 

 


Vaši snovi često zahtevaju da se prilagođavate neplaniranim okolnostima. Ali zato je UniCredit Banka spremila za vas keš kredit koji se prilagođava vama. Niska varijabilna kamatna stopa je od NKS 7,90% i EKS 9,45% a period otplate je po vašem izboru: do 95 meseci. Osiguranje kredita je uključeno, kao i besplatno održavanje kredita. Skrojeno po vašoj meri! Odaberite svoj ritam otplate kredita i pratite ritam svojih snova.

 

 

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...