Najnovije vesti

DINAR DANAS NAJJAČI U OVOJ GODINI: Evro 117,53 po srednjem kursu
Foto: EPA

Narodna banka Srbije

DINAR DANAS NAJJAČI U OVOJ GODINI: Evro 117,53 po srednjem kursu

Biznis

BEOGRAD - Zvanični srednji kurs dinara iznosi danas 117,5347 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na četvrtak, ali i nova rekordna vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je prema evru jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 0,7 posto, a u odnosu na početak godine jači za 0,6 procenata.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je mirovao u četvrtak na nivou od 107,2201 dinara za dolar. Dinar je prema dolaru slabiji za 1,0 odsto na mesečnom i za 5,9 procenata na godišnjem nivou, a od početka godine je u padu za 3,6 posto.

NBS je intervenisala u četvrtak kupovinom 50 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne osilacije kursa, čime je ukupan iznos koji je kupila od početka godine dostigao 2,19 milijardi evra, dok je prodala 190 miliona evra.

Dinar je ove godine prema jedinstvenoj valuti bio najslabiji 29. januara kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara.

(Kurir.rs/Tanjug)

Vaše potrebe i snovi često zahtevaju da se prilagođavate neplaniranim okolnostima. I baš zato se keš kredit UniCredit Banke prilagođava vama, sa niskom kamatnom stopom i periodom otplate skrojenim po vašoj meri. Odaberite svoj ritam otplate kredita i pratite ritam svojih snova.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...