Najnovije vesti

TOMIĆ O RAZGOVORU SA MMF: Očekujem da potvrde rezultate u ekonomiji
Foto: Marina Lopičić

Razgovori se nastavljaju 3. oktobra

TOMIĆ O RAZGOVORU SA MMF: Očekujem da potvrde rezultate u ekonomiji

Biznis

Predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić rekla je danas da od MMF-a, sa kojim se 3. oktobra nastavljaju razgovori, očekuje potvrdu rezultata koje je Srbija ostvarila u ekonomiji.

 

Tomić veruje i da će MMF dati saglasnost za povećanje plata u javnom sektoru, ali podseća da njihova misija nije zadovoljna kada se povećavaju plate i penzije, jer to za njih predstavlja trošak. Kako kaže, njihovo mišljenje je da bi višak sredstava trebalo investirati u investicione projekte.

 

Ona je, s druge strane, podsetila da je predsednik Aleksandar Vučić još dok je bio premijer i započeo restriktivne mere obećao građanima da će sa poboljšanjem stanja u državnoj kasi i oni osetiti boljitak.

 

Pozitivan relabans budžeta za 2019. godinu o kojem će poslanici Skupštine Srbije započeti raspravu 2.oktobra ide u tom pravcu, jer, prema rečima Aleksandre Tomić, predviđa veće plate za zaposlene u državnoj upravi od osam odsto, za lekare i naučnike od 10 odsto i za medicinske sestre od 15 odsto.

 

- Želimo da višak prihoda podelimo sa građanima Srbije - rekla je Tomić i dodala da se plate u Srbiji još uvek ne mogu takmičiti sa plata u zemaljama u Evropskoj uniji, ali se konstantno radi na tome da se razlike smanje.

 

Tomić je podvukla i da se, između ostalog, radi i na rekonstrukciji javnih objekata, otvaranju novih istraživačkih centara, boljoj opremi za zdravstvo, ističući da to predstavlja razvojnu politiku Srbije.

 

 

Vaše potrebe i snovi često zahtevaju da se prilagođavate neplaniranim okolnostima. I baš zato se keš kredit UniCredit Banke prilagođava vama, sa niskom kamatnom stopom i periodom otplate skrojenim po vašoj meri. Odaberite svoj ritam otplate kredita i pratite ritam svojih snova

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...