Najnovije vesti

DINAR NASTAVLJA DA JAČA: Evro danas 117,51 po srednjem kursu
Foto: AP

NBS

DINAR NASTAVLJA DA JAČA: Evro danas 117,51 po srednjem kursu

Biznis

Dinar danas ima najvišu vrednost prema evru u ovoj godini i zvanični srednji kurs iznosi 117,5135 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na ponedeljak, objavila je Narodna banka Srbije.

 

Dinar je prema evru jači za 0,2 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 0,7 posto, a u odnosu na početak godine jači za 0,6 procenata.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao u ponedeljak za 0,3 posto na 107,7809 dinara za dolar.

 

Dinar je prema dolaru slabiji za 1,1 odsto na mesečnom i za 5,3 procenta na godišnjem nivou, a od početka godine je u padu za 4,1 posto.

 

NBS je intervenisala u ponedeljak kupovinom 60 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne osilacije kursa, čime je ukupan iznos koji je kupila od početka godine dostigao dve milijarde i 295 miliona evra, dok je prodala 190 miliona evra.

 

Dinar je ove godine prema jedinstvenoj valuti evrozone bio najslabiji 29. januara kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara.

 

 

Vaši snovi često zahtevaju da se prilagođavate neplaniranim okolnostima. Ali zato je UniCredit Banka spremila za vas keš kredit koji se prilagođava vama. Niska varijabilna kamatna stopa je od NKS 7,90% i EKS 9,45% a period otplate je po vašem izboru: do 95 meseci. Osiguranje kredita je uključeno, kao i besplatno održavanje kredita. Skrojeno po vašoj meri! Odaberite svoj ritam otplate kredita i pratite ritam svojih snova

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...