Najnovije vesti

DINAR OBARA REKORDE: Evro danas 117,5127 po srednjem kursu
Foto: Profimedia

NARODNA BANKA SRBIJE

DINAR OBARA REKORDE: Evro danas 117,5127 po srednjem kursu

Biznis

Dinar danas ima novu rekordnu vrednost prema evru u ovoj godini i zvanični srednji kurs iznosi 117,5127 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na utorak, objavila je Narodna banka Srbije.

 

Dinar je prema evru jači za 0,2 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 0,7 posto, a u odnosu na početak godine jači za 0,6 procenata.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio u utorak za 0,1 posto na 107,9386 dinara za dolar.

 

Dinar je prema dolaru slabiji za 0,8 odsto na mesečnom i za 5,1 posto na godišnjem nivou, a od početka godine je u padu za 4,2 procenta.

 

NBS je intervenisala juče kupovinom 75 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne osilacije kursa, čime je ukupan iznos koji je kupila od početka godine dostigao dve milijarde i 370 miliona evra, dok je prodala 190 miliona evra.

 

Dinar je ove godine prema jedinstvenoj valuti evrozone bio najslabiji 29. januara kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara.


Vaše potrebe i snovi često zahtevaju da se prilagođavate neplaniranim okolnostima. I baš zato se keš kredit UniCredit Banke prilagođava vama, sa niskom kamatnom stopom i periodom otplate skrojenim po vašoj meri. Odaberite svoj ritam otplate kredita i pratite ritam svojih snova.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...