KLJUČNI CILJEVI U ENERGETSKOM SEKTORU SRBIJE SE OSTAVRUJU NA VREME: Antić sa delegacijom MMF i Svetske banke
Foto: Zorana Jevtić

Ministar rudarstva i energetike

KLJUČNI CILJEVI U ENERGETSKOM SEKTORU SRBIJE SE OSTAVRUJU NA VREME: Antić sa delegacijom MMF i Svetske banke

InfoBiz -

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju tokom posete Srbiji predvodi Jan Kis Martejn, kao i sa predstavnicima Svetske banke, na čelu sa šefom kancelarije u Beogradu, Stivenom Ndegvom o aktuelnoj situaciji u energetskom sektoru Srbije.

Sastanak je održan u okviru redovne posete misije MMF Beogradu, a na sastanku su razmotreni i poslovanje i realizacija programa konsolidacije preduzeća "Elektroprivreda Srbije" i "Srbijagas", kao glavnih energetskih stubova naše zemlje, saopštilo je resorno ministarstvo.

Obostrano je ocenjeno da se ključni ciljevi ostvaruju uz potrebu da se nastavi praćenje svih najvažnijih finansijskih, proizvodnih i investicionih parametara.

Takođe, jedna od tema sastanka bila su i buduća rešenja za preduzeće "HIP - Petrohemija" a.d. Pančevo.

Ministar Antić naglasio je da je budućnost te kompanije od izuzetnog značaja i ocenio da joj je strateški partner potreban zbog investicija, kako bi Petrohemija dugoročno stabilno funkcionisala.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić, pomoćnik ministra Ivan Janković, direktor JP EPS Milorad Grčić, predstavnici JP EPS, JP Srbijagas, Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja