PRODATA SRBIJANKA VALJEVO: Fabrika sokova godinama bila u stečaju, magacin i hladnjača prodati za 288 miliona dinara
Foto: S.S.

na javnom nadmetanju

PRODATA SRBIJANKA VALJEVO: Fabrika sokova godinama bila u stečaju, magacin i hladnjača prodati za 288 miliona dinara

InfoBiz -

VALJEVO - Valjevsko trgovinsko preduzeće „Europrom“ kupilo je „Novu Srbijanku“, koja je već godinama u stečaju. Početna cena je bila 284,1 miliona dinara, a valjevski trgovinski lanac je „Novu Srbijanku“ kupio po ceni od 288 miliona dinara. Na javnom nadmetanju su još učestvovala valjevska preduzeća „Publik“, „King komerc“, kao i beogradsko preduzeće „Kapital“, ali oni nisu bili spremni da daju više novca od početne cene.

Javno nadmetanje je održano u Privrednom sudu u Valjevu, a oglašena je prodaja zemljišta, koje čine tri parcele u Valjevu, kao i svih zgrada, među kojima su fabrika voćnih sokova, fabrika alkoholnih pića, zatim rashladne kule, skladišta, hladnjača, magacin i drugo.

Suvlasnik i direktor „Europrama“ Desimir Tadić je, nakon što je to preduzeće postalo vlasnik „Nove Srbijanke“, rekao da će na tom prostoru, dok se infrastrukturno ne opremi u potpunosti, za početak biti skladišni prostor „Europroma“, a kasnije će se razmotriti mogućnost o pokretanje proizvodnje. „Europrom“ u Kolubarskom okrugu ima preko 30 maloprodajnih trgovinskih objekata.

Inače, „Srbijanku“, nekada uspešnu fabriku za preradu voća, je 2007. godine kupila bugarska kompanija ”Medija svjat” za četiri miliona evra, a 2012. godine je pokrenut stečaj.

(Kurir.rs/S.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track