PROSTOR ZA BOLJU PRIVREDNU SARADNJU DVE ZEMLJE: Stevanović sa zamenikom minista industrije i trgovine Rusije na marginama sastanka Vučića i Medvedeva
Foto: Ministarstvo privrede Srbije

prostor za bolju privrednu saradnju

PROSTOR ZA BOLJU PRIVREDNU SARADNJU DVE ZEMLJE: Stevanović sa zamenikom minista industrije i trgovine Rusije na marginama sastanka Vučića i Medvedeva

InfoBiz -

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović razgovarao je danas sa zamenikom ministra industrije i trgovine Ruske Federacije Olegom Nikolajevičem Rjazancevim o saradnji dve zemlje u oblasti privrede.

Stevanović se sa Rjazancevim sastao na marginama zvanične posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu.

On je tom prilikom istakao da dve zemlje tradicionalno imaju dobre političke odnose, ali i da je Ruska Federacija važan ekonomski partner, iako nisu iscrpljeni svi potencijali.

U tom smislu, Stevanović je Rjazancevom predstavio investicione mogućnosti, kao i mogućnosti za nastup ruskih kompanija na srpskom tržštu.

Kada je reč o spoljnotrgovinskoj razmeni, veliki potencijal predstavlja Sporazum o slobodnoj trgovini, kojim je omogućena je bescarinska trgovinska razmena sa ruskim tržištem koje ima više od 144 miliona stanovnika.

U prvih sedam meseci 2019. godine, Srbija je na to tržište izvezla robe u vrednosti koja premašuje pola milijarde evra, što Rusku Federaciju čini petom po redu zemljom u koju Srbija najviše izvozi.

Državni sekretar Stevanović je iskoristio priliku i da još jednom zahvali Ruskoj Federaciji na principijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track