88 dolara za barel nafte zbog porasta zaliha u SAD

88 dolara za barel nafte zbog porasta zaliha u SAD

InfoBiz -
Nafta za orijentacionu isporuku u septembru je u elektronskom poslovnju na Njujorškoj robnoj berzi bila u padu 20 centi, na 88,30 dolara za barel, pošto je sinoć u Njujorku zaključena na 88,50 dolara, 36 centi u porastu u odnosu na prethodni dan

NJUJORK- Cene sirove nafte su danas na azijskom tržištu malo izmenjene i kreću se blizu nivoa od 88 dolara za barel pred objavljivanje nedeljnog izveštaja o zalihama u američkim skladištima koji treba da pruže uvid u kratkoročnu tražnju te sirovine.

Nafta za orijentacionu isporuku u septembru je u elektronskom poslovnju na Njujorškoj robnoj berzi bila u padu 20 centi, na 88,30 dolara za barel, pošto je sinoć u Njujorku zaključena na 88,50 dolara, 36 centi u porastu u odnosu na prethodni dan.

Marka "brent" je na londonskoj berzi ICE pojeftinila 39 centi, na 103,03 dolara za barel, prenela je agencija AP.

Cena nafte se povukla sa nivoa od blizu 106 dolara od pre gotovo tri meseca pod pritiskom usporavanja velikih svetskih ekonomija, uključujući Evropu, SAD i Kinu.

Američko ministarstvo energetike treba danas kasnije da objavi nedeljne podatke o zalihama sirove nafte. Jučerašnji pokazatelji američkog Instituta za petrolej (API) najavili su porast zaliha , što govori da je tražnja tog energenta i dalje slaba.

Analitičarska firma za tržište energetike "Šork riport" je prognozirala da će zbog povećanja zaliha cena sirove nafte ove sedmice ostati ispod nivoa od 90 dolara za barel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track