POLITIKA OTVORENOG SVETA I SARADNJE, A NE PROTEKCIONIZMA! Brnabićeva: Cilj da na sledećem EXPO Sajmu budemo zemlja partner Kini
Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Kabinet predsednice vlade Srbije

šangaj

POLITIKA OTVORENOG SVETA I SARADNJE, A NE PROTEKCIONIZMA! Brnabićeva: Cilj da na sledećem EXPO Sajmu budemo zemlja partner Kini

InfoBiz -

Predsednica vlade Ana Brnabić biće među glavnim govornicima koji će sutra otvoriti 2. Kineski međunarodni sajam uvoza EXPO u Šangaju, a cilj je, kako kaže, da Srbija na sledećem ili, eventualno, četvrtom Sajmu bude zemlja partner Kini.

Na otvaranju EXPO Sajma, sutra će govoriti predsednik Kine Si Đinping, francuski predsednik Emanuel Makron i grčki premijer Kirijakos Micotakis.

- Sutra sam jedan od glavnih govornika na otvaranju EXPO Sajma u Šangaju i drago mi jr što je ta čast pripala i Srbiji, rekla je Brnabić u izjavu srpskim novinarima.

Kako je rekla, u obraćanju će govoriti o zajedničkoj politici Srbije i Kine - politici otvorenog sveta i saradnje, a ne protekcionizma.

Jedna od stvari koju ćemo ponuditi i za koju se borimo, a o tome sam razgovarala i sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, jeste da Srbija želi da na trećem EXPO Sajmu, naredne godine, ili eventualno, četvrtom, bude zemlja partner Kini, rekla je Brnabić.

Srbija učestvuje na EXPO Sajmu, koji počinje sutra u Šangaju, i traje do 10. novembra.

Srpski privrednici, njih oko 20, predstaviće se, na srpskom ekonomskom paviljonu na Sajmu na kojem se očekuje učešće predstavnika više od 100 zemalja i regiona, kao i više 150.000 profesionalnih kupaca iz Kine i drugih zemalja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track