MALI SA PREDSTAVNICIMA FONDACIJE KONRAD ADENAUER: Razgovarali o većim ulaganjima u inovacije
Foto: Beta/Miloš Miškov

sastanak

MALI SA PREDSTAVNICIMA FONDACIJE KONRAD ADENAUER: Razgovarali o većim ulaganjima u inovacije

InfoBiz -

Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa predstavnicima fondacije "Кonrad Adenauer Štiftung", koju je predvodio zamenik generalnog sekretara Gerhard Valers, o ulaganjima u obrazovanje i inovacije.

Ministar Mali je upoznao svog sagovornika sa detaljima predviđenih sredstava za inovacije u budžetu za 2020. godinu, kao i sa daljim planovima Vlade na podsticanju inovacija u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo finansija.

"Mi smo kroz Fond za inovacione delatnosti i Fond za nauku predvideli i izdvojili značajna sredstva za inovacije u budžetu za 2020. godinu", kazao je Mali i dodao da Vlada Srbije dobro prepoznaje da se budući ekonomski rast zemalja u svetu sve više oslanja na inovacije i nove tehnologije.

Mali je obavestio sagovornike o makroekonomskim rezultatima, ističući kao značajnu vest da je list "Fajnenšel tajms" proglasio Srbiju rekorderom po broju direktnih stranih grinfild investicija u prošloj godini, kao i da je Srbija u prvih sedam meseci ove godine privukla za 43 odsto više direktnih investicija nego u istom periodu 2018. godine.

On je istakao i da u Srbiji posluje veliki broj firmi iz Nemačke u kojima je zaposleno oko 60.000 radnika.

Fondacija "Кonrad Adenauer Štiftung" u četvrtak je zvanično otvorila novu kancelariju u Beogradu, a njeni programi se formulišu kao podrška jačanja i produbljivanja političke, ali i svake druge saradnje Nemačke i zemlje u kojoj ta Fondacija radi i ima svoje predstavništvo.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track