Nezaboravna godina za kompaniju Imlek, puna izazova i uspeha, a za mnoge najbitnije i novih proizvoda
Foto: Promo

Nezaboravna godina za kompaniju Imlek, puna izazova i uspeha, a za mnoge najbitnije i novih proizvoda

InfoBiz -

Za kompaniju Imlek 2019. godina bila je izuzetno izazovna, imajući u vidu požar koji je u septembru 2018. godine naneo veliku materijalnu štetu fabrici u Padinskoj Skeli. Tekuća godina protekla je u znaku novih početaka, uz jasnu odluku da nova Imlekova fabrika bude najmodernija u regionu. Iako je proces pokretanja ovakve fabrike dugoročan i podrazumeva postepeno podizanje na noge, prvi rezultati su već vidljivi i ogledaju se, pre svega, u novim Tetra Top linijama, koje predstavljaju rezultat bliske saradnje sa kompanijom Tetra Pak. Mnogobrojni Imlekovi proizvodi, pod brendovima Moja Kravica, Balans+ i Jogood od nedavno se pakuju u inovativnu Tetra Top ambalažu, koja obezbeđuje svežinu i čuva kvalitet proizvoda, ima jedinstven i atraktivan dizajn, i, istovremeno, pomaže očuvanje životne sredine. Tetra Top ambalaža pretežno je napravljena od prirodnih materijala iz obnovljivih izvora, moguće ju je u potpunosti reciklirati, a pogodna je i za transport i skladištenje.

foto: Promo

Kao i prethodnih godina, u fokusu kompanije Imlek je strateška opredeljenost za društveno odgovorne projekte, sa posebnim akcentom na aktivnosti koje za cilj imaju pomoć deci i socijalno ugroženim kategorijama. Jedna od vodećih misija kompanije Imlek jeste obezbeđivanje zdravih, ukusnih i hranljivih proizvoda u cilju podizanja nivoa svesti o neophodnosti zdravog i izbalansiranog načina ishrane. Tokom 2019. godine realizovan je velki broj donacija namenjen deci bez roditeljskog staranja, kao i mališanima u predškolskim ustanovama, ali i školama. Pored donacija mlečnih proizvoda, donirana je značajna količina informatičke opreme školama i drugim institucijama, školska oprema za đake prvake iz domova za nezbrinutu decu, restaurirano je dvorište Instituta za majku i dete u Beogradu, kao i brojne druge aktivnosti od društvenog značaja.

foto: Promo

Kompanija Imlek u 2020. godinu ulazi sa velikim planovima koji podrazumevaju nastavak izgradnje najmodernije fabrike, brojna ulaganja i investicije, kao i kontinuirano ulaganje u zajednicu kroz društveno odgovorne aktivnosti i projekte. Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track