Privredna delegacija iz francuske regije Val Doaz u poseti Privrednoj komori Vojvodine
Foto: PKV

Privredna delegacija iz francuske regije Val Doaz u poseti Privrednoj komori Vojvodine

InfoBiz -

Delegacija Privredne komore regije Val Doaz iz Francuske bila je u novembru tekuće godine u poseti Privrednoj komori Vojvodine (PKV), a činili su je predsednik Privredne komore Val Doaza Pjer Kišli i francuski privrednici iz metalskog, trgovinskog i hotelskog sektora.

foto: PKV

Poseta je predstavljala dalji nastavak saradnje i kontakata sa predstavnicima ovog departmana, jednog od najrazvijenijeg u Francuskoj. Prvog dana posete, gosti su se upoznali sa dva značajna poslovna subjekta iz Temerina – kompanijom „Termovent“ i VMC (Vojvođanski metalski klaster). Tom prilikom, bili su u prilici da vide dobro organizovanu domaću kompaniju sa velikim učešćem na stranim tržištima, dok su u Klasteru mogli da dobiju globalnu sliku metalskog sektora u regionu i da dogovore određene buduće kontakte u cilju uspostavljanja poslovne saradnje sa članicama.

foto: PKV

U PKV, realizovana je i prezentacija maloprodajnog sektora u Republici Srbiji, gde su videli strukturu i karakteristike našeg tržišta i perspektive razvoja ove delatnosti u budućnosti.

foto: PKV

Delegaciju je primio i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a na sastanku je istaknut značaj tradicionalno prijateljskih odnosa Republike Srbije i Republike Francuske, kao i ogroman potencijal za intenziviranje i proširenje saradnje. „Ima mnogo prostora za napredak. AP Vojvodina sigurno je mesto za investitore, spremni smo za nova direktna ulaganja kroz industrijske zone koje smo izgradili i opremili širom AP Vojvodine“, istakao je predsednik Mirović. „Cilj naše posete AP Vojvodini je unapređenje ekonomske saradnje“, rekao je Kišli i dodao da se uverio da je AP Vojvodina stabilna i atraktivna za ulaganja. Privrednici iz Francuske imali su prilike da se upoznaju sa još jednom uspešnom kompanijom iz Vojvodine „Enterijer Janković“. Tokom susreta, obuhvaćene su sve faze proizvodnje i realizacije zahtevnih projekata koji su karakteristika poslovanja ove kompanije, po mnogo čemu, jedinstvene na širem prostoru regiona.

foto: PKV

„Ova poseta je još jednom potvrdila izuzetne odnose sa francuskim kolegama koji su uspostavljeni pre više od godinu dana zahvaljujući velikom angažovanju predsednika Privredne komore Val Doaza Pjera Kišlija i predsednika PKV Boška Vučurevića. Sve više se povezuju poslovni subjekti, a analize i informacije koje međusobno razmenjujemo daju mogućnost privrednicima da donesu odgovarajuće strateške i operativne odluke.

foto: PKV

Sigurno je da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu sa krajnjim ciljem da pomognemo i drugim našim kompanijama koje razmišljaju o tržištu ove velike evropske zemlje, kao i francuskim kompanijama koje interesuje tržište AP Vojvodine i Srbije u celini“, izjavio je sekretar Udruženja industrije PKV mr Zoran Trpovski.

(PKV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track