Boško Vučurević: Vojvođanska privredna delegacija u poseti Donjoj Austriji
Foto: PKV

Boško Vučurević: Vojvođanska privredna delegacija u poseti Donjoj Austriji

InfoBiz -

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević boravio je sredinom novembra 2019. godine u radnoj poseti Donjoj Austriji, u delegaciji na čelu sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.

Tom prilikom, Privredna komora Vojvodine predvodila je ukupno 12 privrednika iz AP Vojvodine, koji su tada posetili „Tehnopol“, tehnološko-naučni institut u Tulnu, gde je održan okrugli sto i prezentacija austrijsko-vojvođanskih privrednih potencijala i povezivanje privrednih subjekata. Delegaciju su primili direktor „Tehnopola“ Angelika Vailer i direktor „Cafe+Co International Holding“ Erik Kalteneger.

foto: PKV

„Cilj su nam svakako mala i srednja preduzeća, jer malim i srednjim preduzećima treba nova tehnologija, oni nemaju sredstava za njihove razvojne službe, razvojne centre i jednostavno, ovakav način i ovakav vid komunikacije između naučnih instituta i privrednih subjekata je od izuzetne važnosti“, rekao je predsednik Vučurević

Tog dana, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se sa predsednicom Vlade Donje Austrije Johanom Mikl-Lajtner, sa kojom je razgovarao o novoj inicijativi regionalne saradnje u oblasti ekonomije, pre svega na Zapadnom Balkanu, koju je pokrenuo predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ali i o evropskim pitanjima.

„Imamo dobar trend trgovinske razmene, sve veći broj kompanija iz ove zemlje prisutan je u AP Vojvodini, i mi želimo da taj nivo odnosa održimo i unapredimo“, istakao je predsednik Mirović.

foto: PKV

Na inicijativu predsednice Mikl-Lajtner, AP Vojvodina će predsedavati Zajednici podunavskih regija 2020-2021. godine, i to će biti prilika da u važnim oblastima ostvarimo dodatne kontakte i preduzmemo odgovarajuće inicijative.

Delegaciju iz AP Vojvodine činili su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, predstavnici Razvojne agencije Vojvodine, a sastancima je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u Austriji Nebojša Rodić.

(PKV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track