Privrednici iz Srbije i regiona posetili 29. Međunarodni sajam „Plast Eurasia 2019“ u Istanbulu
Foto: Privredna komora Srbije

Privrednici iz Srbije i regiona posetili 29. Međunarodni sajam „Plast Eurasia 2019“ u Istanbulu

InfoBiz -

Privredna komora Vojvodine (PКV) u saradnji sa Privrednim društvom Adonis-SКP, ovlašćenim predstavnikom turske sajamske organizacije „Tȕyap fairs“ sa sedištem u Makedoniji, organizovala je od 4. do 6. decembra 2019. godine, posetu vojvođanskih privrednika 29. Međunarodnom sajmu „Plast Eurasia 2019“, koji se održao u Istanbulu.

foto: Privredna komora Srbije

Delegaciju su činili predstavnici iz kompanije „Ramona DOO“, Čenej koja se bavi proizvodnjom kesa i vreća napravljenih od recikliranog materijala, „Jugopan DOO“, Novi Sad, čija je osnovna delatnost reciklaža i promet sekundarnih sirovina, „RE3 produkt DOO“, Plandište, čija je delatnost sakupljanje i reciklaža plastike i kartona, a predvodila ih je Slavica Hajder, viši samostalni stručni saradnik u Udruženju usluga PКV.

foto: Privredna komora Srbije

„Na sajmu su privrednici imali priliku da vide inovativnu opremu za preradu plastike, sirovina i srodnih hemijskih proizvoda-opremu za reciklažu otpadne plastike, polimerno plastičnu opremu za ispitivanje, za doziranje, kodiranje i brendiranje, brizganje plastike, izradu kalupa i drugo. Privrednici su izrazili zadovoljstvo ukupnom organizacijom i ostvarenoj poseti sajmu, s obzirom da su uspostavili nove kontakte i dogovore sa turskim izlagačima i imali priliku da se sretnu sa turskim partnerima sa kojima već sarađuju“, istakla je Hajder.

foto: Privredna komora Srbije

U prošloj godini, na sajmu su izlagale 1094 kompanije iz 44 zemlje, a posetilo ga je blizu 52.000 posetilaca iz 103 zemlje. Sajam je najveći sajam industrije plastike koji se održava u zajedničkoj organizaciji sajma „Tȕyap fairs“ i Turske fondacije za proizvodnju plastike (Pagev).

foto: Privredna komora Srbije

Promo tekst / Foto: Privredna komora Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track