PRIVREDNA KOMORA VOJVODINE: Uspostavljena saradnja sa HGК-Županijskom komorom Otočac
Foto: HGK-Županijska komora Otočac

PRIVREDNA KOMORA VOJVODINE: Uspostavljena saradnja sa HGК-Županijskom komorom Otočac

InfoBiz -

Privredna komora Vojvodine i HGК-Županijska komora Otočac potpisale su Sporazum o saradnji, koji je predstavljen na 4. Međunarodnoj konferenciji o ženama u preduzetništvu pod nazivom „Žene i tačka“, u petak, 6 decembra 2019. godine u Otočcu u Hrvatskoj, a potpisnici Sporazuma su predsednik PКV Boško Vučurević i predsednik HGК-Županijske komore Otočac Joso Brajković. Кonferenciji je, ispred PКV, prisustvovao sekretar Udruženja usluga Branislav Mamić.

Sporazumom je dogovoreno da će obe komore, vodeći se interesima svojih članica – s područja Ličko-senjske županije i AP Vojvodine, zajedničkim radom jačati dalju saradnju kako bi se unapredilo poslovanje između privrednih subjekata.

foto: HGK-Županijska komora Otočac

Кonferencija je bila prilika za razmenu iskustava, stvaranje partnerstava i raspravu o problematici koja obuhvata veštine i znanja potrebna ženama za napredovanje u modernom poslovnom okruženju. Кonferencija promoviše uspešnost žena u preduzetništvu uz primere dobre prakse iz zemalja regiona.

„Bilo je reči o mogućem uticaju na zakonski okvir koji reguliše prava žena, o različitim definicijama uspeha, kao i o neizbežnoj potrebi usklađivanja poslovnog i privatnog života“, istakao je Mamić.

foto: HGK-Županijska komora Otočac

Prema rečima organizatora, svrha održavanja konferencije je da na jednostavan i prihvatljiv način upozori šire poslovne i društvene krugove na posebnost preduzetništva žena i menadžmenta, na ograničenja i mogućnosti poboljšanja položaja poslovnih žena, kao i da podstakne i unaprede pronalaženje podsticajnih i delotvornih rešenja.

Foto: Županijska komora Otočac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja