SPREMA SE SRPSKI DAVOS Vlahović: Kopaonik biznis forum od 1. do 4. marta
Foto: Dado Đilas

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović

SPREMA SE SRPSKI DAVOS Vlahović: Kopaonik biznis forum od 1. do 4. marta

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović najavio je da će predstojeći Kopaonik biznis forum biti održan od 1. do 4. marta sledeće godine i dodao da će na njemu učestvovati i stručnjaci iz inostranstva.

Vlahović je na svečanosti u Savezu ekonomista Srbije naveo da će prvog dana foruma na Kopaonik doći evropska komesarka za inovacije, nauku, razvoj i kulturu Marija Gabrijel, a drugog dana profesor sa Politehničkog instituta u Milanu Marko Tajš, koji je i direktor "Kompetens centra" i na čelu haba koji je prošle godine od strane Evropske unije ocenjen kao najbolji u Evropi.

"On će nam preneti iskustva kako industurija 4.0, preko 'Kompetens centra', spaja sa jedne strane privredu, a sa druge strane nauku", rekao je Vlahović i dodao da će na Kopaonik biznis forumu biti i gosti iz raznih organizacija.

Savez ekonomista Srbije večeras je dodelio povelje za izuzetnost u oblasti ekonomske teorije i poslovne ekonomije istaknutim pojedincima i nagrade najboljim studentima ekonomskih fakulteta u Srbiji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track