Kompanija AbelaPharm dobila nacionalnu nagradu za unapređenje kvaliteta
Foto: Promo

Kompanija AbelaPharm dobila nacionalnu nagradu za unapređenje kvaliteta

InfoBiz -

U Beogradu je održana 106. međunarodna konvencija o kvalitetu JUSK ICQ 2019. godine. Glavni cilj konferencije je da obezbedi međunarodni forum za razmenu znanja, iskustava i istraživačkih rezultata o različitim aspektima upravljanja kvalitetom.

Prof. dr Valentina Marinković, predsednica Jedinstvenog udruženja Srbije za kvalitet, dodelila je farmaceutskoj kompaniji AbelaPharm Nacionalnu nagradu za doprinos razvoju i širenju misije kvaliteta u Srbiji i unapređenju nacionalnog pokreta za kvalitet. Ovim povodom razgovarali smo sa generalnim direktorom kompanije AbelaPharm, Dr sci. spec. farm Davor J.Korčok.

Zbog čega je baš kompanija AbelaPharm zaslužila da dobije ovu nagradu? Mislim da je pre svega važno to što kompanija AbelaPharm gleda na kvalitet kao na investiciju, a ne kao na trošak. Često se dešava, naročito u Srbiji, da visoki menadžment kompanije smatra da je ulaganje u kvalitet trošak i onda u isti se ne ulaže i pre ili kasnije dođe do kolapsa sistema.

foto: Promo

Jasno je da je obaveza svake kompanije da poštuje regulatorne zahteve, ali kompanija Abela Pharm je postavila visoke zahteve u svom poslovanju koji su iznad regulatornih i mislim da je to jedan od razloga zbog čega smo dobitnici ove važne nagrade. Jedina smo kompanija u Srbiji koja poseduje internacionalni GMP sertifikat kao potvrdu kvaliteta, a bavi se isključivo proizvodnjom dijetetskih suplemenata, medicinskih sredstava i predmeta opšte namene. Pored toga, kompanija AbelaPharm poseduje sertifikate ISO 9001, ISO 22000, ISO 13485, ISO 14001, HACCP. Sa ponosom mogu da kažem da ni za jedan od pobrojanih sistema kvaliteta nismo angažovali konsultanstsku kuću, zato što se u timu kompanije AbelaPharm nalaze vrhunski stručnjaci i experti u svojim oblastima. Konkretno sektor kvaliteta vodi Mr tehničkih nauka Nada Tršić Milanović, koja poseduje najprestižniji sertifikat za dobru proizvođačku praksu ECA.

Ovo je važna godina za kompaniju AbelaPharm. Nedavno ste proširili poslovanje? U pravu ste. U prvoj polovini godine smo zaključili čak dve važne akvizicije. Sagledavanjem sve većih zahteva domaćeg i ino tržišta ukazala se potreba za većim proizvodnim pogonima. Najpre smo u aprilu mesecu od Štade kupili fabriku lekova u Banovcima, a ubrzo potom i od američkog Alvogena postrojenje u Baricama. Ove dve fabrike će povećati kapacitete i omogućiti dalje širenje kompanije AbelaPharm koja već izvozi na tržišta Evrope, Evropske Unije i dela Afrike. Uskoro se očekuje i plasman u Aziju i ostale zemlje Afričkog kontineta.

foto: Promo

Kakvi su dalji planovi kompanije AbelaPharm? Ono što nam je u kompaniji posebno važno i što sa ponosom ističemo je da smo 2017. godine, prvi u regionu, uveli jedinstvenu, inovativnu flow pack tehnologiju, koja podrazumeva pakovanje blistera u specijalnu kesicu ispunjenu inertnim gasom i na taj način obezbedili mnogo bolju stabilnost određenoj grupi proizvoda, naročito probiotika. Nastavljamo u tom pravcu. Raduje nas što možemo da kažemo da će kompanija AbelaPharm nastaviti da investira značajna sredstva u razvoj novih, inovativnih proizvoda i unapređenje postojećih proizvodnih programa i tehnologija. Takođe, sa zadovoljstvom ističemo da će, kao i do sada, najvažnija investicija biti ulaganje u ljude. Stručno usavršavanje zaposlenih ostaje jedan od glavnih zadataka kompanije AbelaPharm.

Ovo je važna godina i za Vas lično. Početkom godine ste postali predsednik naučno tehničkog komiteta za farmaciju. Kako uspevate da izbalansirate svoje privatne i poslovne obaveze? Tako je, početkom 2019. godine sam izabaran za predsednika Naučno tehničkog komiteta za farmaciju koji ću voditi naredne četiri godine. Moram da naglasim da mi je velika čast što su me kolege jednoglasno izabrale na ovu, za mene veoma važnu, poziciju. Što se tiče usklađivanja privatnih i poslovnih obaveza vrlo je jednostavno ako ste dobro organizovani i ako volite ono što radite. Moj svaki dan je precizno isplaniran tako da uspevam da sve svoje radne obaveze završim i isto tako da se posvetim privatnim obavezama.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track