Najnovije vesti

VUČIĆ SE SASTAO SA DIREKTORKOM SVETSKE BANKE ZA ZAPADNI BALKAN: Reforme privrede u Srbiji donele odlične rezultate
Foto: Predsedništvo Srbije

u predsedništvu srbije

VUČIĆ SE SASTAO SA DIREKTORKOM SVETSKE BANKE ZA ZAPADNI BALKAN: Reforme privrede u Srbiji donele odlične rezultate

Biznis

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder, sa kojom je razgovarao o strukturnim reformama, razvoju finanasijskog tržišta, kao i reformi javnih preduzeća.

foto: Predsedništvo Srbije

Kako je i najavljeno na nedavnom sastanku sa regionalnom direktorkom Van Gelder, predsednik Vučić održao je kontinuitet razgovora sa Svetskom bankom u cilju nastavka neophodnih strukturnih reformi.

"Cilj ovih reformi jeste održivi rast BDP-a Republike Srbije u narednom petogodišnjem periodu na godišnjem nivou od 4 do 6 odsto. Naš sadašnji rast od 4 odsto je izuzetno dobar za regionalne prilike, ali Srbija je u stanju da ovakvu tendenciju nastavi, te da dostigne i 6 odsto rasta naredne godine", naglasio je Vučić i dodao da je u tom kontekstu podrška Svetske banke od izuzetnog značaja.

foto: Predsedništvo Srbije

Predstavnici Svetske banke ponovo su istakli da su uspešno sprovedene reforme u Republici Srbiji donele odlične rezultate, kao i da su mere fiskalne konsolidacije, takođe, stvorile osnov za dalji ubrzani rast srpske privrede, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sagovornici su se saglasili da Srbija treba da nastavi reformski proces u smeru daljeg razvoja finansijskog tržišta uz stvaranje novih finansijskih instrumenata za finansiranje malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Takođe se razgovaralo i o reformi javnih preduzeća, kao i o unapređenju rada Nacionalne službe za zapošljavanje uz dalji razvoj aktivnih mera zapošljavanja.

"Predloženi su i koraci za unapređenje konkurentnosti u različitim oblastima. Srbija postaje sve konkurentnija, ne samo zbog odgovornog odnosa prema budžetu i investitorima, već i zbog sveobuhvatnog pristupa infrastrukturi, koja je neophodna za dalje investicije", istakao je predsednik Vučić i naglasio da Srbija ostaje posvećena sprovođenju reformi, naročito u oblasti zakonodavstva.

foto: Predsedništvo Srbije

Predstavnici Svetske banke posebno su pohvalili novi zakonodavni okvir u oblasti javnih investicija, javnih nabavki, državne pomoći i dualnog obrazovanja.

Sve prethodno navedeno će, prema rečima Linde Van Gelder, osigurati bolji investicioni i poslovni ambijent, kao i održivi i stabilan privredni rast Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...