MINISTAR MALI: Zadovoljni smo cenom NLB za Komercijalnu banku
Foto: Marina Lopičić

ministastvo finansija

MINISTAR MALI: Zadovoljni smo cenom NLB za Komercijalnu banku

InfoBiz -

Ta banka je dobro radila, a dobro radi i danas, ali mislim da može mnogo bolje i da će sigurno bolje raditi kada vlasnik bude privatnik, zaključio je Mali

BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da je prvorangirani ponuđač za kupovinu Komercijalne banke, Nova ljubljanska banka (NLB), ponudio dobru cenu i da očekuje da će do kraja januara biti završeni razgovori i da će u februaru biti poznat kupac najveće banke u vlasništvu države.

U intervjuu on je rekao da je država "sada svakako bliža prodaji nego odluci da ostane vlasnik Komercijalne banke" i izrazio uverenje da će proces biti doveden do kraja.

Mali je dodao da ako pregovori sa NLB ne uspeju, postoji mogućnost da se ide u pregovore s drugorangiranim ponuđačem, i istakao da je proces sada u fazi kada je vrlo teško ne sprovesti postupak, jer, u tom slučaju, "država gubi kredibilitet".

"Nadam se da će novi vlasnik na pravi način pristupiti raljem rastu Komercijalne banke. Ta banka je dobro radila, a dobro radi i danas, ali mislim da može mnogo bolje i da će sigurno bolje raditi kada vlasnik bude privatnik", zaključio je Mali.

Ponude za kupovinu Komercijalne banke, pored NLB, dale su i Rajfajzen banka i AIK banka.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track